DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ofis Işıkları ve Telefon Ekranları Sağlığımızı Tehdit Ediyor!
  • UlusHaberi
  • Sağlık
  • Ofis Işıkları ve Telefon Ekranları Sağlığımızı Tehdit Ediyor!

Ofis Işıkları ve Telefon Ekranları Sağlığımızı Tehdit Ediyor!

ABONE OL
Şubat 23, 2024 15:12
Ofis Işıkları ve Telefon Ekranları Sağlığımızı Tehdit Ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mavi Işık, Vücudu Zehirliyor

LED ışıkların ve telefon ekranlarının yaydığı mavi ışık, vücudu yavaş yavaş zehirleyebilir. University College London’daki bilim insanları, bu ışığın uzun süre maruz kalmanın vücut fonksiyonlarını ve kan şekeri seviyelerini bozabileceğini belirtiyor. Profesör Glen Jeffery, mavi ışığın diyabete neden olabileceğini ve fizyolojiyi olumsuz etkilediğini vurguluyor.

LED Işıklar ve Yaşlanma

Mavi ışığın mitokondriyi bozması, kan şekeri düzeylerini etkileyebilir ve yaşlanmayı hızlandırabilir. Araştırmacılar, kırmızı ışığın kan şekeri seviyelerini düşürebileceğini ve hücrelerde enerji üretimini artırabileceğini keşfettiler. Bu durum, yaşlanma karşıtı tedavilerde yeni bir umut olabilir.

Göz Sağlığı için Dikkat

Akıllı telefonlarda bulunan gece modu seçeneği olsa da, çalışmalar telefon ekranlarından yayılan mavi ışığın gözlere zarar verebileceğini ortaya koyuyor. Mavi ışığa maruziyeti azaltmanın ve kırmızı ışığın da sağlık açısından önemli bir rol oynadığını unutmamak gerek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.