DOLAR 32,3901 0.08%
EURO 34,8504 0.06%
ALTIN 2.404,030,31
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka İle Uykusuzluğun Vücuda Etkisi Ortaya Çıktı!

Yapay Zeka İle Uykusuzluğun Vücuda Etkisi Ortaya Çıktı!

ABONE OL
Nisan 15, 2024 18:13
Yapay Zeka İle Uykusuzluğun Vücuda Etkisi Ortaya Çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay Zeka İle Yapılan Araştırmada Uykusuzluğun Yarattığı Zararlar Ortaya Konuldu

Bir uyku teknolojisi şirketi tarafından yapılan araştırmada, uykusuzluğun ve kalitesiz uykunun vücutta yarattığı tahribat detaylı bir şekilde incelendi. Yapay zeka kullanılarak oluşturulan görüntülerde, 7 saatten az uyuyan bireylerin yüzlerinde ortaya çıkan değişimler detaylı bir şekilde incelendi.

Uykusuzluğun Yüzde 12’si Cilt Kuruluğu Yaşıyor!

Araştırmada, uykusuz kalan katılımcıların yüzde 12’sinin cilt kuruluğu yaşadığı belirlendi. Bu oran, 18-24 yaş grubunda yüzde 20’ye yükseliyor. Ayrıca, bu yaş grubundaki katılımcıların neredeyse üçte biri kötü bir gece uykusunun ardından göz torbaları yaşarken, bu oranın ortalama yüzde 20 olduğu ortaya çıktı.

Uykusuzluğun Yaşa Göre Yarattığı Etki

Araştırma sonuçlarına göre, uykusuzluğun yaşa göre yarattığı etkiler de belirlendi. Uykusuz kalan bireylerin daha yorgun göründüğü ifade edilirken, uyku kalitesi iyi olmayanların ciltlerinde kuruluk tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, 2 bin İngilizin verileri üzerinden yüz hatları ve uyku düzenleri incelenerek elde edilen sonuçlar, uykusuzluğun vücuda olan etkilerini net bir şekilde gözler önüne serdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.