DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20809021,05%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Singapur Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Aşırı İşlenmiş Gıdalar ve Kanser İlişkisi
  • UlusHaberi
  • Sağlık
  • Singapur Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Aşırı İşlenmiş Gıdalar ve Kanser İlişkisi

Singapur Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Aşırı İşlenmiş Gıdalar ve Kanser İlişkisi

ABONE OL
Nisan 22, 2024 18:11
Singapur Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Aşırı İşlenmiş Gıdalar ve Kanser İlişkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de Kanser Vakalarının Artışı

Singapur Üniversitesi’nden araştırmacılar, aşırı işlenmiş gıdaların hastalıklarla ilişkili olduğunu keşfettiler. Macmillan Kanser Desteği’ne göre İngiltere’de şu anda yaklaşık 3 milyon kanser hastası bulunuyor ve bu sayının 2040 yılına kadar 5,3 milyonun üzerine çıkması bekleniyor.

Yapılan Araştırmanın Detayları

Uzmanlara göre, kurabiyeler, sosisli sandviçler ve hazır yemekler gibi yiyecekler genellikle tuz, yağ, şeker ve yapay katkı maddeleri açısından zengin olabilir ve bu maddeler kanser riskini artırabilir. Özellikle, vücutta yağ ve şekerleri parçaladığında ortaya çıkan metilglioksal adlı bileşiğin, meme ve yumurtalık kanseri riskini artırdığı biliniyor.

Metilglioksalın Etkileri

Cell dergisinde yayınlanan bir çalışmada, metilglioksalın BRCA2 gen mutasyonuna sahip farelerdeki hücreleri nasıl etkilediği incelendi. Metilglioksalın, kanserle savaşan BRCA2 genini geçici olarak durdurarak meme ve yumurtalık kanseri riskini artırabileceği belirlendi. Bu kimyasalın, BRCA2’nin tümör önleme fonksiyonunu engelleyerek DNA’da kanser gelişimine neden olabilecek hatalara yol açabileceği ifade edildi.

Uzmanların Açıklamaları

Profesör Ashok Venkitaraman, metilglioksalın vücutta birikerek kanser riskini artırabileceğini ve kötü beslenme alışkanlıklarının zaman içinde bu riski artırabileceğini belirtti. Ayrıca, bu etkinin BRCA2 gen mutasyonu olmayan kişilerde de görülebileceğini ve özellikle diyabet hastalarında, obezite veya optimal olmayan beslenme alışkanlıklarıyla ilişkili durumlarda ortaya çıkabileceğini ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.