DOLAR 32,3573 -0.05%
EURO 34,7561 -0.13%
ALTIN 2.391,69-0,20
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Bir Köpeğe Sahip Olmanın Çocukların Aktivitesini Artırabileceği Bulundu
  • UlusHaberi
  • Sağlık
  • Bir Köpeğe Sahip Olmanın Çocukların Aktivitesini Artırabileceği Bulundu

Bir Köpeğe Sahip Olmanın Çocukların Aktivitesini Artırabileceği Bulundu

ABONE OL
Şubat 6, 2024 15:13
Bir Köpeğe Sahip Olmanın Çocukların Aktivitesini Artırabileceği Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma Detayları

Batı Avustralya Üniversitesi ve Perth’teki Telethon Çocuk Enstitüsü, yaşları iki ile yedi arasında değişen 600 çocuğu üç yıl boyunca takip eden bir araştırma yaptı. Çalışmanın amacı, çocukların fiziksel aktiviteleri üzerinde köpeğe sahip olmanın etkisini incelemekti.

Araştırma Sonuçları

Araştırma kapsamında, çocukların yarısının hiçbir zaman köpeği yoktu, 204 çocuğun ise üç yıl boyunca sürekli olarak bir köpeği vardı. 58 çocuk araştırma süresince bir köpek edinirken, 31 çocuk ise çalışma boyunca bir köpeğini kaybetti.

Çalışma boyunca, çocukların hareketsiz geçirdikleri süreler, uyanık oldukları saatlerde kalçaya takılan ivmeölçerler kullanılarak ölçüldü. Sonuçlar, köpek edinen kız çocuklarının aktivitelerini ve oyunlarını günde 52 dakika artırdığını gösterdi. Köpeğini kaybeden kız çocuklarının ise aynı aktiviteleri 62 dakika azalttığı tespit edildi.

Katılan erkek çocuklar için ise rakamlar biraz daha düşüktü, ancak yine de dikkate değer bir artış gözlendi.

Araştırmacının Açıklaması

Araştırmanın baş araştırmacısı Emma Adams, “Bulgularımız, ailede bir köpeğe sahip olmanın çocuklarda sağlıklı hareket davranışlarını geliştirmeye ve kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.