DOLAR 32,2606 0.03%
EURO 34,8149 0.28%
ALTIN 2.396,460,14
BITCOIN 1990530-2,01%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Manhattan’daki City College’da Filistin Destekçileri Protesto
  • UlusHaberi
  • Dünya
  • Manhattan’daki City College’da Filistin Destekçileri Protesto

Manhattan’daki City College’da Filistin Destekçileri Protesto

ABONE OL
Nisan 27, 2024 13:18
Manhattan’daki City College’da Filistin Destekçileri Protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL

New York Workers ve Aktivistler de Protestolara Katıldı

City College kampüsünde devam eden Filistin destekçisi protestolarda, “New York Workers” adını kullanan işçiler ve bazı aktivistler de ilk kez yer aldı. City College öğrencilerinin kurduğu Gazze Dayanışma Kampı, üniversite öğrencilerinin protestolarını halkla birleştirerek önemli bir adım attı.

Öğrenciler ile Protestocular Arasında Dayanışma

Kampüste, dayanışma kampının kurulduğu parkta Müslüman gençler Cuma namazını kılarken, diğer protestocular da saygıyla bekledi. İsrail ve Siyonizm karşıtı pankartlarla katılan Ortodoks Yahudi cemaati üyeleri de Filistin’in yanında olduklarını belirtti.

Protestoların Yeniden İvme Kazanması

ABD’de üniversitelerde başlayan protestoların yeniden ivme kazanmasıyla, bazı STK’lar ve işçi sendikalarının da desteğiyle geniş çaplı bir sokak hareketine dönüşme ihtimali güçleniyor.

Provokasyon Girişimi ve Güçlü Duruş

City College’daki Gazze Dayanışma Kampı’nda, barışçıl gösteriyi provoke etmeye çalışan şahıs Filistinli gençler tarafından engellendi ve polis tarafından gözaltına alındı. Protesto grubu temsilcisi, “Hiç olmadığımız kadar güçlüyüz ve taleplerimiz karşılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Destekçilerin Güç Birliği

Columbia Üniversitesi ve City College’daki Gazze protestolarına destek veren politikacılar ve öğretim görevlileri, üniversitelerin bu gösterileri sonlandırmasını zorlaştırıyor. Alexandria Ocasio-Cortez ve Ilhan Omar gibi isimler, Filistin destekçilerinin yanında yer alarak desteklerini gösterdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.