DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2143066-0,82%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya, Tatbikatla Nükleer Silah Kullanımını Test Edecek

Rusya, Tatbikatla Nükleer Silah Kullanımını Test Edecek

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 13:14
Rusya, Tatbikatla Nükleer Silah Kullanımını Test Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya, Batılı Devletlerin Tehditlerine Karşı Nükleer Silah Tatbikatı Düzenliyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Batılı devlet yetkililerinin tehditlerinin ardından taktik nükleer silahların kullanımını da içerecek askeri tatbikat düzenleyeceğini açıkladı. Bakanlık, tatbikat talimatını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in verdiğini ve tatbikatta stratejik olmayan nükleer silahların muharebe için yeterliliğinin test edileceğini belirtti.

Füze Cephaneliğini Artırma Çağrısı

Rus Büyükelçi Grigory Mashkov, ülkesinin ABD ve müttefikleriyle doğrudan karşı karşıya geldiği bir ortamda Batı ülkelerini caydırmak için füze cephaneliğini artırmak zorunda kalacağını söyledi. Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinin, Rusya-Batı ilişkilerinde 1962 Küba Füze Krizi’nden bu zamana kadarki en derin krizi tetiklediği belirtiliyor.

Rusya silah üretimini artırırken; ABD’nin tahminlerine göre, Rusya bu yıl NATO’nun 32 üyesinin toplamından daha fazla ağır silah üretecek. Mashkov, “Olası düşmanları Rusya’nın gücünü test etmekten vazgeçirmek amacıyla Rusya’nın füze cephaneliğini artırmak da dahil olmak üzere savunma kapasitesini güçlendirmek için daha fazla adım atması” gerekeceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ