DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avustralya ve Yeni Zelanda Anzac Günü’nde Çanakkale’yi Andı
  • UlusHaberi
  • Dünya
  • Avustralya ve Yeni Zelanda Anzac Günü’nde Çanakkale’yi Andı

Avustralya ve Yeni Zelanda Anzac Günü’nde Çanakkale’yi Andı

ABONE OL
Nisan 25, 2024 13:15
Avustralya ve Yeni Zelanda Anzac Günü’nde Çanakkale’yi Andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya ve Yeni Zelanda’da Anzac Günü Törenleri

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın çeşitli kentlerinde, Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. yılında Anzac Günü anma törenleri düzenlendi. Bu yıl 25 Nisan’da gerçekleşen etkinliklerde, Gelibolu Yarımadası’na asker çıkaran Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu’nun hatırası yaşatıldı.

Avustralya’da Anma Törenleri

Sydney’deki etkinlikler, Avustralya’da Anzac Günü anma törenlerinin merkezlerinden biri haline geldi. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Papua Yeni Gine’deki İkinci Dünya Savaşı Anma Merkezi’nde mevkidaşı ile bir araya geldi ve savaşların anlamını vurguladı.

Yeni Zelanda’dan Barış Çağrısı

Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon da Auckland’deki törende, askerlere teşekkür ederek özgürlük ve demokrasi için verdikleri mücadeleyi hatırlattı. Luxon, Anzac Günü’nün tüm Yeni Zelandalılar için kutsal bir gün olduğunu belirtti.

Gelibolu’da Anma Törenleri

Avustralya Başbakan Yardımcısı Richard Marles ve Yeni Zelandalı mevkidaşı Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu’nda geleneksel “Şafak Ayini”ne katıldılar. Yapılan konuşmalarda, geçmişteki savaşların anlamı ve barışın önemi vurgulandı.

Anzak, Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu kelimelerinin kısaltmasıdır ve 1915’te Çanakkale’de savaşmış askerlerin anısını yaşatmak için Anzac Günü her yıl 25 Nisan’da kutlanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.