DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2152315-0,14%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

İsrail Hapishanelerinde Filistinli Tutuklulara İşkence ve İhmalkarlık
  • UlusHaberi
  • Dünya
  • İsrail Hapishanelerinde Filistinli Tutuklulara İşkence ve İhmalkarlık

İsrail Hapishanelerinde Filistinli Tutuklulara İşkence ve İhmalkarlık

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 13:15
İsrail Hapishanelerinde Filistinli Tutuklulara İşkence ve İhmalkarlık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Faris: “İsrail, Filistinli Tutuklulara Soykırım Uyguluyor”

Faris, İsrail hapishanesinde hayatını kaybeden doktor Adnan el-Berş’in ölümünün ardından gündeme gelen Filistinli tutuklulara ilişkin konuştu. İsrail tarafından tutuklanan Filistinlilere yapılan muameleyle ilgili Faris, “İsrailliler onları dövüyor, işkence ediyor ve öldürüyor, onlara tıbbi yardım sağlamıyor. Bu, soykırım değil de nedir?” dedi.

18 Kişi Hayatını Kaybetti, Gerçek Sayı Daha Fazla Olabilir

Faris, resmi verilere göre 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail hapishanelerinde 18 kişinin hayatını kaybettiğini, gerçek sayının daha fazla olabileceğini vurguladı. Olumsuz hapishane koşulları Batı Şeria, Kudüs ve işgal edilen topraklardan en az 9 bin 500 Filistinlinin İsrail hapishanelerinde bulunduğunu aktardı.

Çocuklar ve Kadınlara İşkence

En genci 8 yaşında olan 200’den fazla reşit olmayan tutuklu bulunduğunu belirten Faris, “Erkeklerle aynı istismar ve işkenceye maruz kalan en az 79 kadın var.” ifadesini kullandı. Ayrıca, İsrail’in aile ziyaretlerini durdurduğunu ve tutukluların avukatlarıyla görüşmelerine izin vermediğini söyledi.

İsrail Hapishanelerindeki Zor Koşullar

Faris, tutukluların sistematik bir şekilde aç bırakıldığını belirterek, odalardaki sayının arttığını ve kış aylarında tutukluların çok zor durumda olduğunu dile getirdi. İsrail hapishanelerinde öldürülen 18 Filistinli’nin en az 10’unun işkence gördüğünü ifade etti.

İhmalkarlık Sonucu Ölümler

Faris, diyabet hastası Arafat Hamdan ve kanser hastası Majed Zaqoul gibi bazı mahkumların sağlık ihtiyaçları ihmal edildiği için yaşamını yitirdiğini belirtti. İlaçlarına erişimi engellenen kişilerin ölümünün engellenebileceğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ