DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kalp-Damar Hastaları İçin Oruç Tutmak: Uzmanın Tavsiyeleri

Kalp-Damar Hastaları İçin Oruç Tutmak: Uzmanın Tavsiyeleri

ABONE OL
Mart 13, 2024 18:13
Kalp-Damar Hastaları İçin Oruç Tutmak: Uzmanın Tavsiyeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalp-Damar Hastaları İçin Oruç Tutmak

Oruç tutmak vücuttaki tüm sistemlere iyi gelir ve genel sağlığa önemli faydalar sağlar. Ancak, Ramazan ayında kalp-damar hastalığı olanlar dikkatli olmalıdır.

Hangi Hastalar Oruç Tutmamalı?

Kalp-damar hastaları için genel bir yanıt vermek zordur. Hastalar bireysel olarak değerlendirilmelidir. Oruç tutmamalı olanlar arasında göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı yaşayanlar, ileri kalp yetersizliği olanlar, son 6 ay içinde kalp krizi geçirenler, stent takılanlar ve bypass ameliyatı geçirenler bulunmaktadır.

Kimler Oruç Tutaibilir?

Hipertansiyonu olanlar, düzenli ilaç kullananlar oruç tutabilir. Ancak, tüm kalp-damar hastaları hekimlerine danışmalıdır. Oruç tutan hastalar 3 öğün yemek yemelidir ve öğünler dengeli olmalıdır. Ağır ve yağlı yemeklerden kaçınılmalı, bol sıvı alımı sağlanmalıdır.

İlaçlarında Düzenlemeler Yapılmalı

Oruç tutan kalp hastalarının ilaç tedavilerinde düzenlemeler yapılmalıdır. İlaçların alım zamanlarına dikkat edilmeli ve doktor kontrolünde ilaç kullanılmalıdır. Kan sulandırıcı ve tansiyon düzenleyici ilaçların alım zamanları özenle planlanmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.