DOLAR 32,2571 -0.01%
EURO 34,7019 -0.07%
ALTIN 2.393,95-0,25
BITCOIN 2007119-1,41%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen İşletmelere 12,8 Milyar Liralık Destek Sağlandı
  • UlusHaberi
  • Ekonomi
  • Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen İşletmelere 12,8 Milyar Liralık Destek Sağlandı

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen İşletmelere 12,8 Milyar Liralık Destek Sağlandı

ABONE OL
Nisan 4, 2024 15:09
Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen İşletmelere 12,8 Milyar Liralık Destek Sağlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya ve Dünya Bankası İşbirliğiyle Bölge İşletmelerine Kredi Desteği

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki işletmelere yönelik 12,8 milyar liralık finansmanın tamamının bölgedeki işletmelere aktarıldığı belirtildi. Ayrıca, KOSGEB ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 4,2 milyar liralık kredi anlaşması imzalandığı ve Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı’nın uygulamaya alındığı ifade edildi.

Uluslararası Fonlardan Sağlanan Destekler Devam Ediyor

Bakan Kacır, KOSGEB’in deprem bölgesine uluslararası fonlardan sağladığı desteklerin devam ettiğini vurguladı. Bakanlık olarak uluslararası kuruluşlarla yeni finansman kaynakları temin etme çalışmalarının sürdüğünü belirten Kacır, KOSGEB’in bugüne kadar 11 ilde, 51 bin 927 işletmeye 16,7 milyar lira destek verdiğini açıkladı.

İşletmelerin Yeniden Canlanma Süreci

Kadın girişimcilerin de KOSGEB aracılığıyla sağlanan finansman desteğinden faydalandığına dikkat çekildi. Hatay’da MyOffice Mobilya’nın kurucusu Fatma Önal Önlen, işletmesinin KOSGEB desteğiyle canlanma sürecini anlattı. Ayrıca, Kahramanmaraşlı kadın girişimci Gamze Rabia Görkem, depremde hasar gören iş yerini yeniden kurarken KOSGEB desteğinin hayati önemini vurguladı ve “Bu bizim için can suyu oldu” ifadesini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.