DOLAR 32,2571 -0.01%
EURO 34,7019 -0.07%
ALTIN 2.393,95-0,25
BITCOIN 2007119-1,41%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Scholz Hükümetini Eleştirdi
  • UlusHaberi
  • Ekonomi
  • Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Scholz Hükümetini Eleştirdi

Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Scholz Hükümetini Eleştirdi

ABONE OL
Nisan 3, 2024 15:08
Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Scholz Hükümetini Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’da Büyüme Krizi Değerlendirmesi

Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u Alman ekonomisindeki büyüme krizine yaklaşımı nedeniyle sert bir dille eleştirdi.

Russwurm’un Eleştirileri

Russwurm, Alman Süddeutsche Zeitung’a verdiği röportajda, Alman koalisyon hükümetinin iki yılını “kayıp yıllar” olarak değerlendirdi. Önceki dönemde alınan bazı yanlış kararlar olsa bile, son iki yılın ekonomi açısından verimsiz olduğunu belirtti.

Almanya’nın ekonomi ve maliye bakanlarıyla düzenli olarak görüştüklerini söyleyen Russwurm, Scholz’un iş dünyasının somut reform önerilerine cevap vermediğini ve ekonomik durumu ciddiye almadığını savundu.

Ekonomik Durum ve Pazar Payı Kaybı

Russwurm, Almanya’nın ekonomik büyümesinin önemli ölçüde yavaşladığını ve sürekli olarak pazar payı kaybettiğini belirtti. Ülkenin sanayi, ihracat ve inovasyon odaklı bir ülke olduğunu vurgulayan Russwurm, turizm ve hizmet sektörleriyle sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmanın zorluğuna dikkat çekti.

Almanya’nın ihracatı ve inovasyonu sayesinde rekabet gücünü artırması gerektiğini ifade eden Russwurm, ülkenin ekonomik politikalarının başarısızlıklarının yeni bir ekonomik krize yol açabileceği uyarısında bulundu.

Ekonomideki Beklentiler

Almanya Merkez Bankası’nın açıklamalarına göre, ülke ekonomisi yüksek enflasyon, enerji fiyatlarındaki artış, zayıf dış talep ve yüksek faiz oranları nedeniyle daralmış durumda. Bundesbank, ilk çeyrekte resesyon beklentisini dile getirerek, ekonominin teknik olarak resesyona girebileceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.