DOLAR 32,2176 0.04%
EURO 35,2979 0.27%
ALTIN 2.517,460,69
BITCOIN 2138801-0,92%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rekabet Kurulu META’ya 898 Milyon Lira Para Cezası Verdi

Rekabet Kurulu META’ya 898 Milyon Lira Para Cezası Verdi

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 15:24
Rekabet Kurulu META’ya 898 Milyon Lira Para Cezası Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rekabet Kurulunun META’ya Para Cezası Kararı

Rekabet Kurulu, topladığı verileri birleştirerek sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı gerekçesiyle META’ya 898 milyon lira para cezası verdi. Bu kararın ardından Rekabet Kurumu, şirketin sosyal medya hesaplarından soruşturma sürecine ilişkin detayları paylaştı.

META’ya Kesilen İdari Para Cezası

2022 yılında META’ya Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirerek rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı gerekçesiyle 346 milyon lira idari para cezası kesilmişti. Kurul, şirketten ihlalin giderilmesi ve rekabetin tesis edilmesi için uyum tedbirleri almasını ve 6 ay içinde bunları uygulamasını talep etti.

META’nın Aldığı Uyum Tedbirleri

META, Kurula uyum tedbirleri sundu ancak rekabet endişelerini gidermekte yetersiz bulundu. Bunun üzerine Kurul, şirkete her gün için idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Nihai olarak META’nın sunduğu uyum tedbirleri, ihlalin sonlandırılması ve rekabetin sağlanması için yeterli görüldü.

Ayrılabilecek Birleştirilen Hesaplar

META’nın sunduğu uyum tedbirlerine göre, kullanıcılar Facebook ve Instagram uygulamalarındaki hesaplarını birleştirmediği sürece kişisel verileri birleştirilmeyecek. Haziran itibarıyla, hesaplarını birleştirmiş kullanıcılar yeni bir “Onay Ekranı” ile karşılaşacak ve hesaplarını istedikleri zaman ayırabilecekler.

Kullanıcılar, verilerinin nasıl birleştirileceği konusunda detaylı bilgilendirme alacak ve istedikleri takdirde hesaplarını ayırabilecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ