DOLAR 32,4035 -0.11%
EURO 34,8175 0.19%
ALTIN 2.434,31-0,16
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Gazze Şeridi’nde Kullandığı Yasaklı Mühimmatlar Çevreyi Tehdit Ediyor
  • UlusHaberi
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze Şeridi’nde Kullandığı Yasaklı Mühimmatlar Çevreyi Tehdit Ediyor

İsrail’in Gazze Şeridi’nde Kullandığı Yasaklı Mühimmatlar Çevreyi Tehdit Ediyor

ABONE OL
Mart 21, 2024 13:06
İsrail’in Gazze Şeridi’nde Kullandığı Yasaklı Mühimmatlar Çevreyi Tehdit Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başarat’ın Uyarıları

Başarat, İsrail’in Gazze Şeridi’nde beyaz fosfor, zararlı bombalar ve ABD’den gelen füzeler gibi uluslararası yasaklı mühimmat kullandığını belirtti.

İnsan Sağlığı ve Çevre Tehlikesi

Başarat, söz konusu silahların ileride körlük, kanser, el ve ayakların kesilmesi, deri yanıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak; toprağı ve toprakta yetişen ürünleri zehirlediğine dikkat çekti.

Çiftçilerin Riskleri

Başarat, çiftçilerin bu maddelere maruz kalarak cilt kanseri veya solunum sistemi hastalıklarına yakalanabileceğine işaret etti. Ayrıca, arazilerin tarıma uygun olmamasına dikkat çekti.

Uzun Vadeli Etkiler

Başarat, İsrail’in daha önce Lübnan’da kullandığı beyaz fosforun toprakları verimsiz hale getirdiğini hatırlatarak, bu mühimmatların insanlar, hayvanlar ve çevreyi nasıl etkilediğini açıkladı.

Toprak Yıkımı

Başarat, savaş sonrasında toprağın incelenmesinin önemine değinerek, İsrail bombalarının toprağa verdiği zararları ortaya koydu. Arazi üzerinde oluşan derin çukurların toprağın tamamen yandığını ve verimliliğini kaybettiğini gösterdiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.