DOLAR 32,2602 0.06%
EURO 34,7655 -0.08%
ALTIN 2.402,55-0,27
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Suriye Konulu BM Güvenlik Konseyi Oturumunda Konuştu
  • UlusHaberi
  • Gündem
  • Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Suriye Konulu BM Güvenlik Konseyi Oturumunda Konuştu

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Suriye Konulu BM Güvenlik Konseyi Oturumunda Konuştu

ABONE OL
Nisan 26, 2024 16:37
Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Suriye Konulu BM Güvenlik Konseyi Oturumunda Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükelçi Ahmet Yıldız, Suriye’deki Durumu Değerlendirdi

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, bugün Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi olarak görevine başlamasının ardından ilk açıklamasını BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen Suriye oturumunda yaptı. Yıldız, Suriye’deki 14 yıllık çatışmanın ülkedeki kırılgan durumunun göz ardı edilemeyeceğine vurgu yaparak, çatışmanın güvenlik, ekonomik ve insani boyutlarının kötüye gittiğini ve umut ışığı görünmediğini belirtti.

Ulusal Uzlaşmanın Önemine Dikkat Çekti

Büyükelçi Yıldız, Suriye’nin diğer çatışmalar için savaş alanı olarak kullanılmaya uygun hale geldiğine dikkat çekerek, tarafların geniş çatışmalardan kaçınması gerektiğini vurguladı. Yıldız, çatışmanın temelinde yatan nedenleri ele alarak ulusal uzlaşmayı sağlamanın Suriye ihtilafına son vermenin tek yolunun olduğunu belirtti.

PKK/YPG Tehlikesine Dikkat Çekti

Büyükelçi Yıldız, PKK/YPG terör örgütünün Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını belirterek, ayrılıkçı terörist gündemin Suriye için tehdit oluşturduğunu ifade etti. Yıldız, terör örgütünün sivil tesisleri kullanarak baskıcı ve insani olmayan uygulamalar gerçekleştirdiğini ve bu durumun bölge için sürdürülemez olduğunu dile getirdi.

İnsani Yardımın Kritik Önemi

Suriye’de kapsamlı bir çözüm için insani yardımın önemine değinen Yıldız, sahadaki ihtiyaçlara uygun bir insani mukabele koordine edilmesi gerektiğini ve “Suriye’nin Tümü” yaklaşımının korunmasının gerekliliğine işaret etti. Yıldız, Türkiye’nin Suriye konusundaki özel konumunu ve rolünü vurgulayarak, uluslararası iş birliğine açık olduklarını belirtti.

Büyükelçi Yıldız’ın konuşması, Suriye krizinin çözümüne dair uluslararası toplumun dikkatini çekti ve Türkiye’nin BM nezdindeki kararlı tutumunu bir kez daha ortaya koydu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.