Bakan Uraloğlu, Bakü’de düzenlenen BM İklim Değişikliği Konferansı’nda Türkiye’nin sıfır emisyon hedefine vurgu yaparak, 2053 yılına kadar bu hedefi gerçekleştirmek için çeşitli planlamalar yaptıklarını belirtti. Elektrikli kara taşıtlarından metrolara kadar geniş bir yelpazede çalışmaların sürdüğünü dile getiren Uraloğlu, bisiklet ve scooter kullanımını teşvik etme konusunda şehirlerde düzenlemeler yaptıklarını ve altyapı çalışmalarını hayata geçirdiklerini açıkladı.
Uraloğlu, liman ve havalimanlarında emisyon salınımlarını azaltma çalışmalarına da değinerek, Türkiye’deki havaalanlarının yüksek oranda karbon sertifikası aldığını belirtti. Ülkenin coğrafi konumunun avantajlarından bahseden Uraloğlu, Türkiye’nin stratejik konumu sayesinde 67 ülkenin sadece 4 saatlik bir uçuşla erişebileceği bir noktada bulunduğunu vurguladı. Bu durumun, 1,5 milyar insana erişim olanağı sağladığını ifade eden Uraloğlu, ulaşım koridorlarının ticaretteki önemine dikkat çekti.
Uraloğlu, Türkiye’nin Orta Koridor projesi dahilinde elektrikli trenlerin kullanımını ve gelişimini konuştuklarını belirtti. Bu koridorun daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, dizel ya da fosil yakıtlı trenlerin yerine elektrikli ulaşım araçlarının kullanılmasının önemine değindi. Ülkenin elektrikli tren ve lokomotif projeleriyle emisyon salınımını azaltmayı hedeflediğini aktardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.