DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye, ExxonMobil ile LNG Tedarik Anlaşması Üzerinde Görüşüyor
  • UlusHaberi
  • Ekonomi
  • Türkiye, ExxonMobil ile LNG Tedarik Anlaşması Üzerinde Görüşüyor

Türkiye, ExxonMobil ile LNG Tedarik Anlaşması Üzerinde Görüşüyor

ABONE OL
Nisan 28, 2024 15:25
Türkiye, ExxonMobil ile LNG Tedarik Anlaşması Üzerinde Görüşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Enerji Bağımlılığını Azaltma Çabaları

Türkiye, Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltmak için ABD’li enerji devi ExxonMobil ile milyarlarca dolarlık LNG alımı anlaşması üzerinde görüşüyor. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin tek bir ortağa olan bağımlılığını azaltacak “yeni bir tedarik portföyü” oluşturmaya çalıştığını belirtti.

ExxonMobil ile Yapılacak Anlaşma

Bayraktar, Exxon ile görüşülen uzun vadeli anlaşmanın Türkiye’ye yılda 2,5 milyon tona kadar LNG temin etme imkanı sağlayacağını ve bu anlaşmanın on yıl sürebileceğini açıkladı. Söz konusu miktar, Türkiye’nin geçen yılki doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 7’sini karşılayacak.

Tedarikçi Çeşitliliği

Bu anlaşmanın yanı sıra Türkiye, İran ve Rusya ile olan yakın zamanda sona erecek anlaşmalar nedeniyle doğalgaz tedarikini “çeşitlendirmeyi” hedefliyor. Halihazırda Cezayir ve Umman ile uzun vadeli LNG tedarik anlaşmaları bulunan Türkiye, yeni anlaşma ile tedarikçi çeşitliliğini artırmayı hedefliyor.

Exxon ise potansiyel LNG fırsatları konusunda Türk hükümetiyle görüşmelere başladığını ancak ticari stratejisiyle ilgili detay vermekten kaçındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.