DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı Kadın Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor
  • UlusHaberi
  • Teknoloji
  • TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı Kadın Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı Kadın Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

ABONE OL
Mart 7, 2024 20:10
TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı Kadın Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BiGG Programı Kadın Girişimcilerin Teknoloji ve Yenilikçi İş Fikirlerini Destekliyor

TÜBİTAK BiGG Girişimcilik Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen bir destek programıdır. Bu program, kadın girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmaktadır. Kadın girişimciler, fikir aşamasından pazara kadar olan süreçlerinde desteklenerek katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyelleri artırılmaktadır.

Kadın Girişimciler BiGG Programı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Programına Katılabiliyor

BiGG programı kapsamında çekirdek sermaye desteği alan kadın girişimciler, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından yürütülen Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’na katılma fırsatı elde ediyor. Program kapsamında kadın girişimcilere atanan mentörler, iş fikirlerini ticari değere dönüştürme konusunda destek sağlamaktadır.

BiGG Programı Kadın Girişimcilere Yatırım ve Destek Fırsatı Sunuyor

Bugüne kadar 2 bin 453 girişimciye destek verilen BiGG Programı, Türkiye’de yatırım tabanlı ilk çağrı olma özelliğine sahiptir. Program kapsamında yapılan çağrılara kadın girişimcilerden de yoğun ilgi gösterilmektedir. 2023 yılında açılan çağrıda toplam 515 iş planı başvurusu alınmış, bu başvurulardan 161’i kadın girişimciler tarafından gerçekleştirilmiştir.

BiGG Programı ile Kadın Girişimci Destek Oranı Artıyor

2012’de yüzde 10 olan kadın girişimci destek oranı, 2023 yılında yüzde 31’e yükselmiştir. Bu artış, kadın girişimcilerin teknoloji ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirme konusundaki başarısını ve potansiyelini göstermektedir.

Kadın Girişimcilerin Başarılı Projeleri

Bu program kapsamında desteklenen kadın girişimciler arasında RS Research, Nanografen Nano Teknolojik Ürünler, TELEPORTER, PHI TECH Bilişim Biyoteknoloji ve diğer birçok başarılı girişim yer almaktadır. Bu girişimler, teknoloji, sağlık, çevre ve diğer alanlarda başarılı projeler geliştirerek yerel ve uluslararası düzeyde tanınırlık kazanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.