DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı Restoran ve Kafe Denetimlerini Sıklaştırıyor
  • UlusHaberi
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanlığı Restoran ve Kafe Denetimlerini Sıklaştırıyor

Ticaret Bakanlığı Restoran ve Kafe Denetimlerini Sıklaştırıyor

ABONE OL
Nisan 20, 2024 15:06
Ticaret Bakanlığı Restoran ve Kafe Denetimlerini Sıklaştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denetimler Ülke Genelinde Sürüyor

Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde fiyat listesi denetimleri yapıyor. Ülke genelinde yiyecek ve içecek işletmelerinde yapılan denetimlerde fiyatların tüketiciye açık ve okunabilir şekilde sunulup sunulmadığı inceleniyor.

Denetim Kapsamı Genişliyor

Ankara, Bursa, Kocaeli, Adana, Trabzon, Diyarbakır gibi illerde de denetimler gerçekleştiriliyor. İş yerlerinde fiyat listelerinin giriş kapısına ve masalara asılması yanında, servis ücreti gibi unsurların da açıkça belirtilmesi isteniyor.

İdari Para Cezaları Uygulanıyor

Lokanta, restoran ve kafelerde yapılan denetimlerde, fiyat listesi bulundurmayan veya fiyatlarında uyumsuzluk tespit edilen işletmelere idari para cezaları uygulanıyor. Bu yıl sadece 81 ilde 1207 işletmede 300 bin 40 ürün denetlenerek, 1 milyon 776 bin 682 lira idari para cezası kesildi.

Tüketicinin Korunması Ön Planda

Ticaret Bakanlığı denetimleri, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması ve ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla sıkı bir şekilde devam ediyor. İşletmelerin mevzuata uygun faaliyet göstermesi ve tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi sağlanarak adil rekabet ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.