DOLAR 32,2319 -0.04%
EURO 34,8011 0.33%
ALTIN 2.414,090,90
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB Özel Okullarda Ücretsiz Eğitim İmkanı Sağlayacak

MEB Özel Okullarda Ücretsiz Eğitim İmkanı Sağlayacak

ABONE OL
Mart 11, 2024 14:08
MEB Özel Okullarda Ücretsiz Eğitim İmkanı Sağlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB, Özel Okullarda Ücretsiz Eğitim İmkânını Genişletiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, şehit, gazi yakını ve koruma altındaki çocukların kanuni hakları gereği özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Ücretsiz Kontenjanlar ve Merkezi Yerleştirme Uygulaması

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile özel okulların ücretsiz kontenjanlarına merkezi yerleştirme uygulanacak. Özel okullardaki ücretsiz okutulması gereken öğrencilerin yerleştirme işlemleri merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Kimler Yararlanacak?

Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na göre özel okullardaki tüm öğrencilerin yüzde 3’ü oranında ücretsiz okutulması gereken öğrenciler arasında şehit ve gazi çocukları ile koruma altındaki çocuklar bulunuyor. Yeni düzenleme ile bu öğrencilerin özel okullara kayıtları kolaylaştırılacak.

Yerleştirme Kriterleri ve Öncelikler

Yerleştirme işlemi tercihlere göre yapılacak ve öğrencilerin puanları belirlenirken aile geliri, kardeş durumu, engellilik, spor ve bilim alanlarında elde edilen başarılar gibi faktörler dikkate alınacak. Eşitlik durumunda puanı yüksek olan öğrencilere öncelik verilecek.

Öğrencilerin Kaydı ve Ücretsiz Eğitim İmzalanacak

Yerleştirme hakkı kazanan öğrenciler, özel okullarla iletişime geçerek ücretsiz eğitim sözleşmelerini imzalayacak ve kayıtlarını yaptıracak. Ücretsiz kontenjanlar için tercihler yaz döneminde dijital sistem üzerinden alınacak.

Bu yeni uygulama ile binlerce öğrenciye özel okullarda ücretsiz eğitim fırsatı sunulacak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.