DOLAR 32,2517 0%
EURO 34,8534 0.43%
ALTIN 2.420,051,13
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ders İçerikleri Güncelleniyor: Yeni Müfredat Yolda

Ders İçerikleri Güncelleniyor: Yeni Müfredat Yolda

ABONE OL
Mart 7, 2024 14:07
Ders İçerikleri Güncelleniyor: Yeni Müfredat Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Talim Terbiye Kurulu’nun Yeni Müfredat Çalışmaları Tamamlanıyor

Talim Terbiye Kurulu’nca yürütülen yeni müfredat çalışmaları sona yaklaştı. Yeni öğretim programlarına ilişkin detaylar, nisan ayında açıklanacak.

Yeni Müfredat Kademeli Olarak Uygulanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dünkü Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağını belirtti. Uygulama 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda başlayacak.

Matematik Dersinden Konular Çıkarıldı mı?

Bakan Tekin, matematik dersinden konuların çıkarıldığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Talim Terbiye Kurulu’nun çalışmalarının yüzde 80’inin tamamlandığını ve yaklaşık 2 bin uzmanın müfredat hazırlığı için çalıştığını belirtti.

Yeni müfredatın öğrencilerin düzeylerine uygun olacağını vurgulayan Bakan Tekin, lisans düzeyindeki bilgilerin zorunlu eğitim çağında verilip verilmemesi gerektiği konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, çocukların düzeylerine uygun müfredatı belirlemek için titizlikle çalışmaya devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.