DOLAR 32,2160 0.03%
EURO 35,0619 0.14%
ALTIN 2.527,061,07
BITCOIN 2156749-0,52%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Canan Özbağı İlkokulu Öğrencilerine Sağlıklı Beslenme Etkinliği
  • UlusHaberi
  • Eğitim
  • Ankara Canan Özbağı İlkokulu Öğrencilerine Sağlıklı Beslenme Etkinliği

Ankara Canan Özbağı İlkokulu Öğrencilerine Sağlıklı Beslenme Etkinliği

ABONE OL
Mart 6, 2024 14:07
Ankara Canan Özbağı İlkokulu Öğrencilerine Sağlıklı Beslenme Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Öğrencilere Sağlıklı Beslenme Programı

Ankara Canan Özbağı İlkokulu öğrencilerine, “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” programı kapsamında mercimek çorbası ve mandalina dağıtıldı. Bu etkinlikte programı açıklayan MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Gülcan Kılınç, öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığını geliştirmek ve geleneksel tatlarla buluşturmak amacıyla “çorba ve meyve günü” düzenlendiklerini belirtti.

Öğrencilere Farkındalık Oluşturuluyor

Kılınç, “meyve günü” etkinliklerinde öğrencilere mevsiminde meyve tüketmenin faydalarını anlattıklarını ve “çorba günü”nde ise ambalajlı gıdalar yerine geleneksel Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Programın başlatılması için 4 Mart Dünya Obezite Günü’nü seçtiklerini belirten Kılınç, öğrencilerin sağlıklı beslenme konusunda farkındalıklarını artırarak obeziteyle mücadele etmelerine destek olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Uygulama Detayları

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda, “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” programı çerçevesinde resmi ve özel okullarda sağlıklı beslenme alışkanlığı ve gıda güvenliği konularında farkındalığı artırma hedeflendiği belirtildi. Bu kapsamda, haftanın bir gününde “çorba günü” ve belirlenen başka bir gününde “meyve günü” etkinlikleri düzenlenecek. Ayrıca, afişler hazırlanarak okullara gönderildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ