DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KBV Heyeti ve TFF Başkanı Arasındaki Gergin Toplantı Detayları Ortaya Çıktı
  • UlusHaberi
  • Spor
  • KBV Heyeti ve TFF Başkanı Arasındaki Gergin Toplantı Detayları Ortaya Çıktı

KBV Heyeti ve TFF Başkanı Arasındaki Gergin Toplantı Detayları Ortaya Çıktı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 19:33
KBV Heyeti ve TFF Başkanı Arasındaki Gergin Toplantı Detayları Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KBV Heyetinin TFF Başkanı ile Yaptığı Toplantıda Gergin Anlar

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç’tan oluşan Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) heyetinin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ekibiyle yapmış olduğu toplantının detayları gün yüzüne çıktı. Toplantıda, TFF Başkanı’nın 19 Nisan bildirisi nedeniyle belirlenen 18 Temmuz seçim tarihini müzakere etmeyeceklerini açıkça belirttiği öğrenildi.

Büyükekşi’nin Tepkileri ve Heyetin Eleştirileri

Mehmet Büyükekşi, olağanüstü seçim için imza toplanmasıyla ilgili duyduğu rahatsızlığı gizlemedi ve “Sizden yetkisi olmayan kişiler imza topluyor” şeklinde tepki gösterdi. Bu sözler, başkanlara göre Büyükekşi’nin asıl rahatsızlık duyduğunu gösterir nitelikteydi. Toplantı sırasında, federasyon yöneticisi Volkan Can’ın başkanlarla yazışması eleştirilince, Büyükekşi “Volkan Bey yönetim kurulu üyesi. Tabii ki yazışacak” şeklinde cevap verdi.

KBV İçinde Görüş Ayrılıkları

KBV içerisinde, basına yapılacak açıklama konusunda görüş ayrılıkları yaşandı. Yıldırım ve Saraç, TFF toplantısında maruz kaldıkları tavrın öne çıkarılmasını isterken, Özbek ise 19 Nisan bildirisinin üzerinde durulmasını savundu. Toplantı sonrası Yıldırım ve Saraç aynı araçla ayrılırken, Özbek ise gazetecilere açıklama yapmak için aracından indi.

Toplantı Detayları ve TFF Başkanının Tavrı

KBV-TFF toplantısı yaklaşık 20 dakika sürerken, kulüp başkanlarının müzakere talepleri Büyükekşi tarafından reddedildi. Toplantının aniden bitirilmesi ise KBV heyeti tarafından “Nezaketsiz” olarak nitelendirildi. Büyükekşi’nin bazı sorulara yanıt vermezken, EURO 2024’e denk gelen 18 Temmuz tarihinde geri adım atmayacağını belirtti.

Dursun Özbek’in iddialarına göre, KBV’nin 19 Nisan açıklamasına sadece üç başkanın onay verdiği, diğer kulüplerin görüşünün alınmadığı ve metne itiraz gelmediği ortaya çıktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.