DOLAR 32,2049 -0.13%
EURO 34,6551 -0.09%
ALTIN 2.390,26-0,12
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İçişleri Bakanı: “Yolculuklar Sevdiklerimize Kavuşmak İçindir”
  • UlusHaberi
  • Gündem
  • İçişleri Bakanı: “Yolculuklar Sevdiklerimize Kavuşmak İçindir”

İçişleri Bakanı: “Yolculuklar Sevdiklerimize Kavuşmak İçindir”

ABONE OL
Nisan 9, 2024 16:11
İçişleri Bakanı: “Yolculuklar Sevdiklerimize Kavuşmak İçindir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Bayram Trafik Uyarısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı’nda yola çıkacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Sürücülere aşırı hızdan kaçınmaları ve sevdiklerini üzmemeleri çağrısı yapan Yerlikaya, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil ve aklımızdan çıkarmayalım, ‘Hayatla yarışılmaz'” dedi.

Denetimler Sağ Salim Varış İçin Yapılıyor

Bakan Yerlikaya, denetimlerin tek amacının vatandaşların sağ salim ailelerine kavuşması olduğunu belirterek, bayram tatili boyunca 24 saat esasına göre gece ve gündüz radarlı trafik kontrolleri ile hız ihlallerinin yapılmaması için denetimler yapıldığını söyledi. “Amacımız, cezai işlem uygulamak değil azami hız sınırlarına uyulması”

38% Trafik Kazası Aşırı Hız Kaynaklı

Ankara Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Özgür Gencer, trafik kazalarının %38’inin ve can kayıplarının %50’sinin aşırı hız kaynaklı olduğunu belirterek, “Amacımız, cezai işlem uygulamak değil azami hız sınırlarına uyulması. Bu bilinci oluşturmak için elektronik denetim sistemleriyle ve buna ek olarak mobil radar araçlarıyla da gece-gündüz kesintisiz denetim yapıyoruz” dedi.

Uzun Yolculuklarda Mola Verme Uyarısı

Gencer, sürücü ve yolculara uykusuz yola çıkmamaları, uzun süreli yolculuklarda her 2 saatte mola vermeleri, hız sınırlarına uymaları, emniyet kemerini takmaları, kasklarını takmaları ve cep telefonu kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, trafikte sabırlı, saygılı ve sakin olmalarını hatırlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.