DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Caretta Carettaların Yumurtlama Sezonu Başladı

Caretta Carettaların Yumurtlama Sezonu Başladı

ABONE OL
Nisan 23, 2024 22:46
Caretta Carettaların Yumurtlama Sezonu Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEKAMER ve Bakanlık İş Birliğiyle Koruma Faaliyetleri Devam Ediyor

Caretta carettalar, yaz aylarını İztuzu Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde geçirerek 50-60 santimetrelik çukurlara yumurtlamaya başladı. Bu önemli dönemde koruma faaliyetleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen DEKAMER tarafından yürütülüyor.

Yüzlerce Yuvadan Onlarca Bin Yavru Denize Ulaşacak

DEKAMER görevlileri ve gönüllüleri, sabah ve gece saatlerinde kumsaldaki yuvaları takip ederek koruma çalışmalarını sürdürüyor. Yumurtadan çıkmaları yaklaşık 60 gün sürecek olan yavruların denize ulaşması bekleniyor. Bu sezon bölgede 500-700 betticket canlı casino yuvanın tespit edilmesi ve 30-35 bin kaplumbağa yavrusunun denize ulaşması hedefleniyor.

DEKAMER Koordinatörü: “Sezonun İlk Yuvasını Tespit Ettik”

DEKAMER Koordinatörü Atakan Serin, 23 Nisan itibarıyla sezonun ilk yuvasını tespit ettiklerini belirterek, “İlk yuvayı bulduktan sonra koruma faaliyetlerine başlıyoruz. Yuvaları insanlar ve diğer hayvanlardan korumak için kafesleme çalışmaları yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.