DOLAR 32,2199 -0.18%
EURO 35,1429 -0.02%
ALTIN 2.499,451,36
BITCOIN 21575572,83%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünlü Oyuncu Halle Berry Menopoz Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu
  • UlusHaberi
  • Magazin
  • Ünlü Oyuncu Halle Berry Menopoz Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Ünlü Oyuncu Halle Berry Menopoz Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Mayıs 3, 2024 17:42
Ünlü Oyuncu Halle Berry Menopoz Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halle Berry, Menopoz Deneyimini Kamuoyuyla Paylaştı

Ünlü oyuncu Halle Berry, orta yaşlı kadınların menopoz süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Berry, menopozun orta yaşlı kadınların adet döngülerinin sonunu işaret eden hormon değişimi olduğunu ve kendisinin de menopozda olduğunu açıkladı.

Menopozla İlgili Yasal Düzenlemeler Gündemde

İlerleyen Menopoz Bakımı ve Orta Yaş Kadın Sağlığı Yasası tasarısı, federal hükümetten sıcak basmaları ve diğer semptomları tedavi etmek için kullanılan hormon tedavisinin yanı sıra menopozla ilgili klinik araştırmalar için fonları artırmasını istiyor. Tasarıda; klinik araştırmalar, halk sağlığı ve menopozla ilgili tıbbi araştırmalar için 125 milyon dolar ayrılacak.

Ünlülerden Menopoz Üzerine Yatırımlar

Menopoz konusuna dikkat çekmek için ünlüler de harekete geçiyor. Hollywood’un ünlü isimlerinden Drew Barrymore, menopoz üzerine bir teletıp şirketi olan Evernow’a yatırım yaparken, Judy Greer tarafından kurulan Wile ve Naomi Watts tarafından kurulan Stripes ise menopoz ürünleri sunuyor.

Menopoz konusundaki farkındalığı artırmayı hedefleyen bu girişimler, toplumda menopozla ilgili konuşma tabusunu kırmayı amaçlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.