DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyük Menderes Nehri’nde Kuraklık Tehlikesi

Büyük Menderes Nehri’nde Kuraklık Tehlikesi

ABONE OL
Nisan 22, 2024 16:11
Büyük Menderes Nehri’nde Kuraklık Tehlikesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyük Menderes Nehri’nde Su Seviyesi Düşüyor

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi yakınlarında doğan ve Ege Denizi’ne dökülen Büyük Menderes Nehri’nde kuraklık etkisini göstermeye başladı. Nehir, Denizli, Uşak ve Aydın gibi illerden geçerek 584 kilometrelik bir yolculuğun ardından denize ulaşıyor.

Çiftçiler Su Kıtlığıyla Karşı Karşıya

Ekositemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, yağışların azalması nedeniyle nehirde su kıtlığının arttığını belirtti. Uzun süredir yağmur yağmayan bölgede tarımsal sulama için Menderes Nehri’nden su çeken çiftçiler, su sıkıntısı çekmeye başladılar. Bazı çiftçiler ise içilemeyecek kadar kirli olan suları kullanmak zorunda kaldılar.

Tarihi Taşköprü’de Su Sorunu

Büyük Menderes Nehri üzerinde bulunan tarihi Taşköprü’de ise su seviyesinin ciddi şekilde düştüğü ve çöplerin, atıkların köprüyü tıkadığı belirtildi. Dernek başkanı, bölgede yapılan çalışmalarla köprüdeki atıkların temizlenerek suyun rahatça akması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Söke regülatörünün önünde biriken atıkların denize gitmemesi için acil önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.