DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Tekin, Müfredatla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Bakan Tekin, Müfredatla İlgili Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Nisan 25, 2024 14:22
Bakan Tekin, Müfredatla İlgili Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekin, Müfredat Çalışmaları Hakkında Detayları Paylaştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonunda verilen resepsiyonda Konuşan Bakan Tekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin detayları paylaşan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemeleri yaptığını; sürecin tamamlanmasının ardından askıya çıkarılacağını belirtti.

Müfredatın Geleceği Hakkında Öngörülerde Bulundu

Bakan Tekin, müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getirerek, “OECD’nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık.” dedi. Tekin, çocuklara daha fazla müfredat yüklendiğini belirterek, müfredatın seyreltileceğini vurguladı.

Öğretmen Atamaları Hakkında Açıklama

Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin soruya ise “Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız.” cevabını verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.