DOLAR 32,4723 0.1%
EURO 34,8626 0.32%
ALTIN 2.430,21-0,34
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK, Lisansüstü Eğitimde Kaliteyi Artırmak İçin Yeni İlkeler Belirledi
  • UlusHaberi
  • Eğitim
  • YÖK, Lisansüstü Eğitimde Kaliteyi Artırmak İçin Yeni İlkeler Belirledi

YÖK, Lisansüstü Eğitimde Kaliteyi Artırmak İçin Yeni İlkeler Belirledi

ABONE OL
Mart 18, 2024 14:06
YÖK, Lisansüstü Eğitimde Kaliteyi Artırmak İçin Yeni İlkeler Belirledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeterlilik Şartları ve Program Açılma Koşulları

YÖK, lisansüstü eğitim-öğretim programlarının açılması için belirli yeterliliklerin sağlanmasını şart koşuyor. Öğretim üyelerinin doktorası veya doçentliği, programın açılacağı alanla doğrudan ilişkili olmalı. Doktora programları için en az 2 profesör ve 2 doçent, yüksek lisans programları için ise en az 2 profesör/doçent bulunması gerekiyor.

Kütüphane ve Laboratuvar İmkânları

Lisansüstü program açacak üniversitelerin, gerekli kütüphane ve laboratuvar imkânlarına sahip olmaları gerekiyor. YÖK, eğitim-öğretim ve araştırma altyapısının kalitesine önem veriyor.

Danışmanlık Atama Süreci

Açılan lisansüstü programlarda danışman olarak atanacak öğretim üyeleri, enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenecek. Birinci danışmanlar üniversite kadrosundan atanırken, ikinci danışmanlar üniversite dışından da atanabilecek. Emekliye ayrılan öğretim üyelerinin danışmanlıkları devam edecek.

Yeterliliklerin Sağlanamaması Durumu

YÖK’ün belirlediği yeni yeterlilikleri sağlayamayan lisansüstü programlara 3 yıl içinde uyum sağlanması gerekiyor. Aksi takdirde öğrenci alımları durdurulacak. YÖK, yüksek lisans ve doktora programlarında yayın/eser sayısı ortalamalarının da belirli standartlara uygun olmasını talep ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.