DOLAR 32,5658 0.26%
EURO 34,7524 -0.03%
ALTIN 2.490,190,25
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRK KOZMETİK SEKTÖRÜ BUDAPEŞTE’DE AVRUPALI FİRMALARLA BİR ARAYA GELDİ
  • UlusHaberi
  • Gündem
  • TÜRK KOZMETİK SEKTÖRÜ BUDAPEŞTE’DE AVRUPALI FİRMALARLA BİR ARAYA GELDİ

TÜRK KOZMETİK SEKTÖRÜ BUDAPEŞTE’DE AVRUPALI FİRMALARLA BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından 19-22 Mart 2022 tarihleri arasında kozmetik sektörüne yönelik “Sektörel Ticaret Heyeti” gerçekleştirildi. 17 farklı ülkeden 29 alıcı firmanın katıldığı etkinlikte, kozmetik sektöründe faaliyet gösteren 15 Türk firması, toplamda 298 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

ABONE OL
Nisan 1, 2022 12:59
TÜRK KOZMETİK SEKTÖRÜ BUDAPEŞTE’DE AVRUPALI FİRMALARLA BİR ARAYA GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İKMİB tarafından kozmetik sektörü ihracatının artırılması amacıyla düzenlenen sektörel ticaret heyeti, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Murat Ertekin, Ticaret Uzmanı Osman Erşahan ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren 15 Türk firmasının katılımıyla 19-22 Mart tarihleri arasında Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleştirildi. 21 Mart Pazartesi günü ise, T.C. Budapeşte Ticaret Muşavirleri Ayşe Başak Araslı Akyol ve Meral Şengül katılımcı firmalar ile bir araya geldi.

 

298 ikili iş görüşmesi yapıldı

 

Türk ve Avrupalı toplam 44 firmanın katıldığı ve üç gün süren etkinlik boyunca yeni iş birliği fırsatlarının ele alındığı toplam 298 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. İkili iş görüşmelerinde, Birleşik Krallık, Almanya, Litvanya, Hollanda, Sırbistan, Azerbaycan, Norveç, Polonya, Letonya, Romanya, Bosna Hersek, Macaristan, Fransa, Çekya, İspanya, Hırvatistan ve Rusya olmak üzere 17 Avrupa ülkesinden gelen satın almacılar ve tedarikçiler ile Türk firmaları bir araya geldi.

 

Adil Pelister: “Sektörel ticaret heyetinin yeni iş birlikleri kurulması yönünde büyük faydası olduğuna inanıyoruz” 

 

Kimya sektörünün çatı kuruluşu İKMİB olarak, üye firmalarının dünya pazarına açılmalarını sağlamak ve ihracatın artması amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini dile getiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Kozmetik sektörümüze yönelik 19-22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz sektörel ticaret heyeti kapsamında heyete katılan 15 Türk firmamızı 29 Avrupalı satın almacı ile Budapeşte’de buluşturduk. Pandemi dolayısıyla dijital olarak gerçekleştirdiğimiz sektörel ticaret heyetleri organizasyonlarımızı tekrar fiziki olarak gerçekleştiriyoruz. Pandemi döneminde ilk dijital sektörel heyeti boya ve yapıştırıcılar sektörümüze yönelik Kolombiya özelinde yapmıştık. Kozmetik sektörümüze yönelik sektörel ticaret heyetimizi ise fiziki olarak gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Program kapsamında kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Avrupalı iş insanları ile toplamda 298 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Sektörel ticaret heyeti, Ur-Ge projesi gibi organizasyonlarımızın yeni iş birlikleri kurulması yönünde büyük faydası olduğuna inanıyoruz. Yeni bağlantılar sektörün ihracat artışına da katkı sağlayacaktır” dedi.

 

Pelister: “KTM, sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayacak”

 

Avrupa ülkelerine yapılan ihracat rakamlarını değerlendiren Pelister, “2021 yılında kimya sektörümüzün Avrupa ülkelerine 9,99 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdiğini görüyoruz. Avrupa Birliği ülkelerine yaptığımız ihracat toplam ihracatımızdan yüzde 39 pay aldı. Kozmetik sektörümüzde ise 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracat 1,87 milyar dolar olurken, bunun yüzde 21’ini Avrupa’ya gerçekleştirdik. Bu yıl ise kozmetik ve temizlik ürünleri sektörümüzün ilk iki aylık dönemde yaptığı ihracat 317 milyon dolara ulaştı. Yıl sonunda sektör ihracatında yüzde 10 seviyelerinde bir büyüme olmasını öngörüyoruz. Sektör ihracatçılarımızın özellikle Avrupa gibi Batı ülkelerine yaptıkları ihracatlarda ihtiyaç duydukları uluslararası sertifikalar ve test raporlarını daha hızlı ve daha uygun fiyatlara yapabilecekleri, Türkiye’de ilk olacak Kimya Teknoloji Merkezimizi (KTM) bu yıl hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. KTM ile birlikte sektörümüzün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.