DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİM: Kakao Fiyatlarındaki Artış Çikolata Üretim Maliyetlerini Zorluyor
  • UlusHaberi
  • Ekonomi
  • TİM: Kakao Fiyatlarındaki Artış Çikolata Üretim Maliyetlerini Zorluyor

TİM: Kakao Fiyatlarındaki Artış Çikolata Üretim Maliyetlerini Zorluyor

ABONE OL
Mart 29, 2024 15:08
TİM: Kakao Fiyatlarındaki Artış Çikolata Üretim Maliyetlerini Zorluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahmet Tiryakioğlu: Kakao Fiyatları Küresel Arzdaki Düşüşle Zirveye Ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, kakao fiyatlarının küresel arzdaki düşüşün etkisiyle zirveye çıktığını belirterek, çikolata üretim maliyetlerinin zorlayıcı hale geldiğini açıkladı. Tiryakioğlu, iklim değişikliği ve kuraklık gibi etkenlerin kakao fiyatını ton başına 10 bin doların üzerine çıkardığını vurguladı.

Celal Kadooğlu: Stok Sorununu Aşmak İçin Alternatif Ülkelere Yöneliyoruz

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Türkiye’nin yılın ilk 2 ayındaki çikolata ve kakaolu ürün ihracatının geçen yıla göre yüzde 14,3 artarak 149 milyon dolara ulaştığını belirtti. Kadooğlu, kakao fiyatlarındaki artışın karlılığı olumsuz etkilediğini ifade ederek, alternatif ülkelere yoğunlaşmaya başladıklarını söyledi. Irak, Libya ve ABD’ye en fazla çikolata ihracatının gerçekleştirildiğini belirten Kadooğlu, bölgenin çikolata ve kakaolu ürün ihracatında güçlü bir konuma geldiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.