DOLAR 32,4414 0.18%
EURO 35,0516 -0.16%
ALTIN 2.322,450,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rus savaş muhabiri, kafedeki patlamada öldü

Rus savaş muhabiri, kafedeki patlamada öldü

ABONE OL
Nisan 3, 2023 09:09
Rus savaş muhabiri, kafedeki patlamada öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kremlin’e yakınlığıyla bilinen Rus savaş muhabiri Vladlen Tatarski, Pazar akşamı konuşmacı olarak davet edildiği St Petersburg’daki bir kafede meydana gelen patlamada hayatını kaybetti.

Rusya‘nın Ukrayna‘ya saldırmasının “ateşli bir destekçisi” olarak tanınan savaş muhabiri ve askeri blog yazarı Vladlen Tatarski, Pazar akşamı St. Petersburg‘daki bir kafede meydana gelen patlamada hayatını kaybetti.

Tatarski’nin kafenin ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinliğe konuk konuşmacı olarak katıldığı ifade edildi.

Rus basınına göre, Tatarski’ye hediye edilen kutu içinde bir heykel olduğu ve bu heykelin içinde bir bomba olduğu iddia edildi.

BBC’nin aktardığına göre Rusya Sağlık Bakanlığı, yirmi dört kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladığı olayda, altı kişinin durumunun kritik olduğunu bildirdi.

“YÜKSEK PROFİLLİ BİR CİNAYET”

Rusya Soruşturma Komitesi, “yüksek profilli bir cinayet” olarak nitelendirdiği olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurarak, olay yerine kriminologların gönderildiğini bildirdi.

Tatarski, Ukrayna’nın işgali esnasında cephe hatlarında görev aldığı ve geçen yıl Kremlin Sarayı’nın içinde çekilmiş bir videoyu yayınladıktan sonra ün kazandığı belirtildi.

Tatarski aynı zamanda Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının bazı yönlerini de eleştiriyordu.

KAFE DAHA ÖNCE PRİGOJİN’E AİTTİ

St Petersburg merkezli Fontanka’nın haberine göre, hedef alınan kafe daha önce Rus paralı askeri şirketi Wagner’in yöneticisi Yevgeniy Prigojin‘e aitti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Danışmanı Mihaylo Podolyak, patlamadan Rusya’daki “iç siyasi kavgayı” sorumlu tutarak “Örümcekler bir kavanozun içinde birbirlerini yiyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.