DOLAR 32,3494 0.29%
EURO 35,1298 -0.02%
ALTIN 2.303,241,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

PepsiCo büyümesini 2022’de de sürdürdü

PepsiCo büyümesini 2022’de de sürdürdü

ABONE OL
Mart 29, 2023 12:18
PepsiCo büyümesini 2022’de de sürdürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PepsiCo, 2022 yılına ait dördüncü çeyrek ve yılsonu finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre şirket, yılın son çeyreğinde yüzde 14.6’lık organik gelir artışı, işletme karında ise yüzde 10’luk büyüme elde etti. 

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, 2022 yılına ilişkin dördüncü çeyrek ve yılsonu bilanço rakamlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre PepsiCo, yılın son çeyreğinde yüzde 14.6’lık organik gelir artışı, işletme karında ise yüzde 10’luk büyüme elde etti.

Zorlu geçen 2022 yılında elde ettikleri performanstan memnun olduklarını belirten PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ramon Laguarta“Karşılaştığımız dinamikler göz önüne alındığında 2022 yılını oldukça iyi geçirdik. 2012’den bu yana en iyi finansal performans sunmanın da ötesinde değerlerimize sadık kalarak ve uzun vadeli büyüme için güçlü bir temel oluşturmaya devam ederek başarılı bir yılı geride bıraktık. Bu başarıda; cesur kararlar almamız, yerel pazarlara hızla uyum sağlamamız ve tüm çabalarımızın merkezine pep+ stratejimizi koymamız en büyük gücümüz oldu. Değişken küresel ekonomik koşullara rağmen, 2023’te de ilerlememize yön veren alanlara odaklanarak, önceki yılda sağladığımız etkileyici ivmeyi artırabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Avrupa’da daha önce hiç olmadığı kadar zorlu bir yıl geçirmelerine rağmen çevik bir şekilde hareket ederek 2022’de başarılı performans gösterdiklerini söyleyen PepsiCo Europe CEO’su Silviu Popovici ise, “2022’de tüm zorluklara rağmen, önceki yıla göre %15 net gelir artışı sağladık. Ekiplerimizin yürüttüğü UCL ortaklığı ve Women´s Euro gibi güçlü marka kampanyalarıyla, rekabette önde olmayı sürdürdük. Faaliyet gösterdiğimiz pazarların çoğunda pay kazandık. Türkiye’de de enflasyonist gelişmelerle birlikte yüksek oranda verimliliğine odaklanarak önemli iş sonuçları ürettik. Uçtan uca iş dönüşümümüzü temsil eden pep+ stratejimiz ile sektörümüzde sürdürülebilirlik odaklı birçok konuda öncülük ettik” dedi.

pep+ ile değişim devam ediyor

PepsiCo pep+ ile başlattığı sürdürülebilirlik hareketiyle değer yaratan iş sonuçları almaya devam ediyor. Bugün PepsiCo ürünleri, Türkiye de dahil olmak üzere 11 Avrupa pazarında rPET şişelerde, yani %100 geri dönüştürülmüş şişelerde (şişe kapakları ve marka etiketleri hariç) sunuluyor. PET ürünlerinin %39’u geri dönüştürülmüş ambalajdan oluşuyor. Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını azaltmaya devam eden PepsiCo’nın Avrupa’daki tesislerinin tümünde yenilenebilir kaynaklardan elde edilmiş elektrik kullanılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.