DOLAR 32,3554 0.31%
EURO 35,1493 0.03%
ALTIN 2.301,101,05
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Obezite İle Mücadele

Obezite İle Mücadele

ABONE OL
Mart 7, 2023 08:03
Obezite İle Mücadele
0

BEĞENDİM

ABONE OL

21. Yüzyılın en büyük sağlık sorunları arasında gösterilen obezite, yaratmış olduğu büyük tahribat ile birlikte insan hayatını tehdit ediyor. Günümüz hastalıklarının büyük bir bölümü obeziteye bağlı ortaya çıkıyor. Uzmanlar, tüm dünyada hızlı bir şekilde artan obezitenin ülkemizde de ivme kazandığını bildiriyor. Bu gelişmeler ışığında obezite ile mücadele konusu hiç olmadığı kadar önemli hale gelmeye başladı.

Obezite ile mücadele etmek için tercih edilen yöntemler arasında; diyet, düzenli spor, hayat tarzı değişiklikleri, medikal ürünler ve cerrahi yöntemler bulunuyor. Öncelikli olarak hastaların normal yollar ile birlikte obeziteyi yenmesi bekleniyor. Bunun için ilk akla gelen yöntemler arasında diyet ve düzenli spor bulunuyor. Eğer ki kişinin vücut kitle indeksi 35’in üzerine çıkarsa ve diğer rahatsızlıklar da baş göstermeye başlarsa, cerrahi yöntemlere ihtiyaç duyulabilir.

Op. Dr. Güven Görkem, 16 yılın üzerinde tecrübesi ile birlikte 3500’den fazla hastanın hayalindeki kiloya düşmesine yardımcı oldu. Ultra steril ekipman ve muayenehanesi ile birlikte alanında profesyonel bir ekip eşliğinde ameliyatlarını gerçekleştiriyor. Hastaların ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası süreçleri hakkında detaylı bilgilendirme yaparak, sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Hastaya verilen doğru bilgilendirme sayesinde, uzun soluklu bir hedefe doğru adımlar ile ulaşılmış olunuyor.

Obezite İle Mücadele İlk Kural

Obezite tedavisi gören hastaların başarılı olmaları için öncelikle mevcut durumu kabul etmeleri gerekir. Uzmanlara göre; bir hasta ancak hasta olduğunu kabul ederek tedavi sürecine sağlıklı bir şekilde yaklaşıyor. Bu açıdan mevcut durumu kabul etmek ve hedeflenen başarı için uygulanması gerekenleri yerine getirmek en önemli önceliktir. Op. Dr. Güven Görkem, hastaları ile yakından ilgileniyor. Hem ameliyat öncesi hem de ameliyat sonrasında, hastanın harfiyen uyması gereken süreci anlatıyor.

Obezite ile mücadelede sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından hastalara umut ışığı olan ve sağlıklı kilolara inmesini sağlayan Op. Dr. Güven Görkem, sahip olduğu sayısız referans ile birlikte çıtayı çok yükseğe çekti. Obezite cerrahisinde doğru doktor, klinik ve ekipman ile tedavi görmek hayati öneme sahiptir. Bu konularda herhangi bir sorun yaşamak istemeyen hastalar da Op. Dr. Güven Görkem’i tercih ederek, sürece stressiz bir şekilde hazırlık yapmış oluyorlar.
Obezite İle Mücadelede Kullanılan Yöntemler
Bu konuda kullanılan belli başlı yöntemler bulunuyor. Öncelikle beslenme, egzersiz ve sosyal alışkanlıklar üzerindeki değişiklikler tercih ediliyor. Bu yöntemler ile başarı elde edilmediğinde, medikal ve cerrahi yöntemler devreye giriyor.

Beslenme Tedavisi

Obezite dünyanın her yerinde ivmeli bir şekilde artan hastalıklar arasında bulunuyor. Ülkemizde de çocuk yaşlardan itibaren obezite problemi hızlı bir şekilde yayılıyor. Bu durumun önüne geçmek adına, öncelikle beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi gerekiyor. Doğru beslenme, obeziteyi hiç yaşamamak için önemli olduğu gibi obeziteden kurtulmak için de çok önemlidir.

Sadece ilk yöntem değil obezite ile mücadelede sürekli kullanılması yöntemler arasındadır. Op. Dr. Güven Görkem gerçekleştirdiği tüp mide ve diğer obezite cerrahisi işlemlerinden sonra kişiye özel diyet ve egzersiz planı sunarak, hem hedeflenen kiloya düşmeyi hem de obeziteyi bir daha yaşamaması için yardımcı oluyor.
Egzersiz Tedavisi

Bir diğer önemli yöntem de egzersiz tedavisidir. Düzenli egzersiz yapmak, fit kalmanın öncelikli gereksinimidir. Uzmanlara göre, düzenli egzersiz sadece obeziteden korumuyor. Kişinin mutluluk düzeyi ve özgüveni üzerinde de doğrudan etkili olduğu belirtiliyor. Obezite ile mücadele eden hastalar için de egzersiz olmazsa olmaz bir faktör. Obeziteye hiç yakalanmamak için düzenli egzersiz yapmak çok önemli olduğu gibi obeziteden kurtulmak için de aynı şekilde geçerlidir.

Obezite cerrahisi sonrasında efektif bir şekilde kilo vermek için düzenli diyete ek olarak düzenli egzersiz yapılmalıdır. Bu sayede, ameliyatın ardından geçen süreçte maksimum kilo verimi elde edilmiş oluyor.

Davranış Terapisi

Psikologlara göre; çoğunlukla davranışlarımız bizi obeziteye götürüyor. Obeziteden kurtulmak için de davranışlarımızı revize etmemiz gerekiyor. Bu noktada, davranış terapisi devreye giriyor. Kişinin günlük yaşantısında, fazla kalori almasına neden olan davranışlardan kurtulması, kişiyi direkt olarak sağlıklı bir yola sokuyor.

Aşırı yeme alışkanlıklarından kurtulmak için alınan davranış terapisinin çok büyük faydası bulunuyor. Doktorlar gerekli gördüğü takdirde, davranış terapisine ek olarak ilaç tedavisi de gerçekleştiriyorlar. Davranış terapisi, obezite cerrahisi geçiren hastalarda da çok büyük öneme sahip. Hem ameliyat sonrasında süreç için hem de obeziteye tekrar yakalanmamak için davranış terapisine önem vermek gerekiyor.

Obezite Cerrahisi

Son çare ise obezite cerrahisi olarak karşımıza çıkıyor. Hastaların yukarıda yer alan mücadele yöntemleri ile fazla kilolarından kurtulamaması durumunda başka rahatsızlıklar da görülmeye başlanıyor. Şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıklar da eklenince, obezite çok riskli bir noktaya gelmiş oluyor.

Obezite cerrahisi çok sayıda farklı yönteme sahip. Bunlar; tüp mide, mide bypass, duedonal switch ve bipartition gibi cerrahi yöntemleridir. Op. Dr. Güven Görkem ve ekibi tarafından gerçekleştirilen obezite cerrahisi ile birlikte çok sayıda hasta sağlığına kavuştu. Uluslararası standartlarda gerçekleşen kapalı ve açık ameliyat yöntemleri ile birlikte, kişinin hayal kurduğu kilolara inmek mümkün. Sadece obeziteden değil bu sayede şeker hastalığından da kurtulabilirsiniz. Detaylı bilgi almak için Güven Görkem’in uzman ekibi ile iletişime geçmek yeterli olacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.