DOLAR 32,4181 0.23%
EURO 35,6516 0.5%
ALTIN 2.322,550,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lastik aşınması akıllı sensörler ile ölçülüyor

Lastik aşınması akıllı sensörler ile ölçülüyor

Üstün performanslı lastik markaları Dunlop ve Falken ile lastik sektörünün öncüsü Sumitomo Rubber Industries, lastiğin dahili enerji üretim teknolojisini kullanarak, aşınma sürecinin önceden görülebildiği yeni bir teknoloji geliştirdi. Söz konusu teknoloji sayesinde sensörler kullanılarak temas alanına ulaşılıyor ve lastiğin yıpranma durumu ölçülebiliyor.

ABONE OL
Mayıs 19, 2022 12:23
Lastik aşınması akıllı sensörler ile ölçülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dunlop ve Falken markalı yüksek performans lastikleriyle sektöre öncülük eden Sumitomo Rubber Industries, herhangi bir bataryaya ihtiyaç duymadan lastiğin dönüş enerjisiyle çalışan ve lastiğin aşınma verilerini toplayabilen yenilikçi bir lastik sensör teknolojisini duyurdu. Kansai Üniversitesi’nden Prof. Hiroshi Tani ile geliştirilen teknoloji sayesinde lastiğe yerleştirilen ve enerjisini kendi üreten sensörler kullanılarak lastik verilerine ulaşılıyor ve lastiğin yıpranma durumu ölçülebiliyor.

Bu yeni gelişme sonucunda, yolla temas halinde olan lastiğin her dönüşüyle birlikte her bir enerji toplayıcılı sensör, elde ettiği ‘gerilim dalga formu dataları’ ile ‘ekipman voltaj seviyesi’, ‘dönüş döngüsü’ ve ‘lastiğin temas alan uzunluğunu’ ölçebiliyor. Bu ölçümler sayesinde lastiğin yıpranma seviyesi tahmini olarak öngörülüyor.

Kendi Enerjisini Üreten Sensör Teknolojisi

Dunlop ve Falken lastik markalarının üreticisi Sumitomo Rubber Industries, daha önce duyurduğu kendi enerjisini toplayabilen sensör teknolojisini genişlik temelinde iyileştirerek temas alanı datalarını toplayarak, lastiğin temas alanı ve aşınmasının ölçümlenebileceği şekilde geliştirdi. Şirketin lastiklerle ilgili geliştirdiği çözümler, gelecekte lastik geliştirme çalışmalarında kullanılabilecek know-how verisi de sağlayacak.

Sumitomo Rubber Grubu; geçtiğimiz yılın ağustos ayında ortaya koyduğu uzun vadeli sürdürülebilirlik politikası olan ‘Gelecek için Mücadelelerimizi Sürdürme 2050’nin ile çevre, sosyal ahenk ve yönetimle ilgili acil hususları çözmek için aktif olarak çalışmaya devam ediyor. Şirket, motorlu araçların dönüşümü sürecine aktif katkı sağlamak adına daha fazla sürüş güvenliği ve daha az çevresel etki için yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.