DOLAR 32,9227 -0.2%
EURO 35,8505 -0.17%
ALTIN 2.526,720,77
BITCOIN 22216733,62%
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kripto Varlıklara İşlem Vergisi Geliyor!

Kripto Varlıklara İşlem Vergisi Geliyor!

ABONE OL
Şubat 25, 2024 12:09
Kripto Varlıklara İşlem Vergisi Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto Varlıkların Yasal Zemine Oturtulması İçin Düzenlemeler Yapılıyor

Kripto varlıkların tanımlanıp işlem vergisi alınacak olması, sektörde denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanması hedefleniyor. Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıkların sona gelindiği belirtiliyor. Düzenleme ile kripto varlıkların belli sınırı geçen kazançlarından işlem vergisi alınması planlanıyor. Amaç, kripto para ile kara para aklanmasının önüne geçmek.

Kripto Borsaları Denetlenebilir ve Şeffaf Hale Getirilecek

Kripto sektörüne ilişkin çalışmalar, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarında da gündeme geldi. Düzenleme ile kripto para işlemi yürüten borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi amaçlanıyor. Borsalara sermaye şartı getirilirken kuruluş sürecinde teminat istenecek. Kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı ile alım satım yapacakların uyacakları ilkeler belirlenecek.

Kripto Varlıklara Şifreleme ve Algoritma Üzerinden Tanımlama

Sektördeki şirketlere alt yapı çalışmaları için belirli bir süre verilecek. Çalışmada kripto varlıklara hangi şartlarda hukuki nitelik kazandırılacağı belirlendi. Kripto varlıkların belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden tanımlanması yasa teklifinde yer alacak. Ayrıca kripto varlıkların şifrelerinin sahipleri net bir şekilde yasaya eklenecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.