DOLAR 32,2889 0.06%
EURO 34,9409 -0.18%
ALTIN 2.445,60-0,01
BITCOIN 1986139-1,91%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karacabey Belediyesi, Leylek Yuvalarında Bahar Temizliği Yaptı
  • UlusHaberi
  • Magazin
  • Karacabey Belediyesi, Leylek Yuvalarında Bahar Temizliği Yaptı

Karacabey Belediyesi, Leylek Yuvalarında Bahar Temizliği Yaptı

ABONE OL
Mart 21, 2024 17:14
Karacabey Belediyesi, Leylek Yuvalarında Bahar Temizliği Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yuvalarda Geleneksel Temizlik Canlı Yayınlandı

Karacabey Belediyesi’nin Çalışmaları

Karacabey Belediyesine bağlı ekipler, yuvalarda geleneksel bahar temizliğini tamamladı. Balıkçı Adem Yılmaz’la dostluğuyla bilinen “Yaren” leyleğin de yaşadığı yuvadaki temizlik, canlı yayınlandı. Ekipler, Uluabat, Dağkadı, Yolağzı, Eskikaraağaç ve Yenikaraağaç mahallelerindeki yuvalarda bakım gerçekleştirdi.

Elektrik Dağıtım Firmasının Destekleri

Belediye ekiplerine zaman zaman elektrik dağıtım firması yetkilileri de destek oldu ve riskli bölgelerde teknik destek sağladı. Yuvalara çıkan ekipler, leyleklerin yuvalarına taşıdığı çeşitli materyalleri topladı.

Leyleklerin Güvenliği Arttırıldı

6 yıldır düzenli olarak yapılan temizlik çalışmaları sayesinde leyleklerin yabancı materyal kaynaklı ölüm ve sakatlanma riski neredeyse sıfıra indirildi. Eskikaraağaç sakinlerinden Leyla Aldum’un talebi üzerine ekipler, sokaktaki boş direğe leylek yuvası platformu takarak çalı çırpı ile kullanıma hazır hale getirdi.

Belediye Başkanı Açıklaması

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kırsal mahallelerde yuvaların yakından takip edildiğini belirterek, vatandaşların gelen talep, öneri ve ihbarlarına değer verdiklerini söyledi. Özkan, Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde Türkiye’yi temsil ettikleri için bu konuya özel hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.