DOLAR 32,3839 0.19%
EURO 35,0634 -0.09%
ALTIN 2.324,970,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hürriyet Bizimle’de Ekonomik Değerlendirme

Hürriyet Bizimle’de Ekonomik Değerlendirme

Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde hazırlanan ‘Hürriyet Bizimle’ Youtube programının bu haftaki konuğu Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent oldu.

ABONE OL
Nisan 6, 2022 12:15
Hürriyet Bizimle’de Ekonomik Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Youtube kanalında birbirinden farklı konulara ve konuklara yer veren ‘Hürriyet Bizimle’ programı bu hafta Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent ile ekonominin nabzını tuttu.

Rusya Ukrayna savaşının ilk etkisinin kiralara yansıdığını söyledi. Bu etkilerin zincirleme devam ettiğini söyleyen Sefer Levent, “Pandemiyle fiyat artışlarında bir kıpırdanma, enflasyonda bir tırmanma olmuştu. Pandemi öncesinde bazı ürünlerde fahiş fiyat artışları görülmeye başlanmış, Türkiye 80’li yıllarda gördüğü sonrasında 90’lı yıllara yansıyan enflasyonla yüzleşmeye başlamıştı. Geçtiğimiz eylülden bu yana yüzde 55’lere varan fiyat artışları görüyoruz. Bunda dünyadan etkilenmemiz de çok etkili. Bizim kendi içimizde de fiyatlara yansıyan kendimize has özellikler var. Kiralar sadece enflasyon ya da savaşla yükselmiyor arz ve taleple yükseliyor. Konut arzındaki daralma ve göç dalgası sahaya da yansıdı. Talepteki patlamayı arz karşılayamadığı için fiyatlarda yükseliş oldu. Bunlar da her şeyi etkiliyor” dedi.

Gıda fiyatlarındaki artışı ayçiçek yağında geçtiğimiz günlerde yaşanan talep üzerinden değerlendiren Levent, “Pandemi döneminde bazı ürünlerin tedariğinde yaşadığımız sıkıntılar insanlarda bir şey bitecek ya da fiyatı artacak gibi bir korku havası yaratıyor. Bu işler sürü psikolojisi üzerinden ilerliyor. Biraz araştırıp gerçeğini öğrenmek lazım” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.