DOLAR 32,3299 0.23%
EURO 35,1631 0.08%
ALTIN 2.294,670,77
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hibrit çalışanlar daha mutlu ve daha sağlıklı oluyor

Hibrit çalışanlar daha mutlu ve daha sağlıklı oluyor

Cisco’nun EMEA bölgesinde 10 binden fazla profesyonelle yaptığı araştırmaya katılanların %76’sı, hibrit ve uzaktan çalışma modelinin yaşamlarını her anlamda iyileştirdiğini söyledi. %69’u uzaktan çalışırken tasarruf yaptığını, %53’ü bu çalışma modelinin ruh sağlığına iyi geldiğini, %60’ı da uzaktan çalışırken daha çok egzersiz yapma fırsatı bulduğunu belirtti.

ABONE OL
Temmuz 21, 2022 12:30
Hibrit çalışanlar daha mutlu ve daha sağlıklı oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CISCO’NUN Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) ülkelerinde yaptığı Global Hibrit Çalışma Araştırması’na göre, hibrit modelde çalışanlar, mental, fiziksel ve finansal bakımdan, diğer çalışanlara kıyasla daha iyi durumdalar.

Araştırma, EMEA bölgesindeki ülkelerde, 10 binin üzerinde çalışanla yapıldı. Çalışanların %76’sı hibrit ve uzaktan çalışma modelinin genel olarak yaşamlarını her anlamda iyileştirdiğini söyledi. %75’inden fazlası ise özellikle daha esnek çalışma saatleri nedeniyle iş/özel yaşam dengelerinin daha iyi kurulduğunu aktardı. %60’a yakını, işe gidip gelmek için ayrılan zaman azaldığından haftada en az 4 saatin kendilerine kaldığını söylerken; katılımcıların %22’si bu sürenin 8 saati bulduğunu belirtti.

Bu veriler finansal, fiziksel, mental, sosyal ve duygusal olarak çalışanların durumunu mercek altına alan geniş çaplı Cisco Hibrit Çalışma Raporu’na ait. İşte raporun detayları:

Sosyal refah

Modern yaşamın hızı birçok insanın ailesi ve arkadaşlarıyla geçireceği zamanı kısıtlıyor. Bu bağlamda, araştırmaya katılanların %39’u, ailelerine, arkadaşlarına ve hatta evlerindeki hayvan dostlarına ayıramadıkları zamana, hibrit/uzaktan çalışma sayesinde yeniden kavuştuğunu söyledi. %67’si hibrit çalışma modelinin aile ilişkilerini iyileştirdiğini, %46’sı ise arkadaşlık ilişkilerinin güçlendiğini ifade etti.

Finansal refah

Hibrit çalışma ortamının genellikle gözden kaçırılan bir avantajı da ofise gidip gelmenin ortadan kalkmasıyla sağlanan maddi tasarruf. Yakıt ve ulaşım giderleri, kahve veya yemek gibi küçük kalemler hesaplandığında ciddi bir maliyet ortaya çıkabiliyor. Nitekim araştırmaya katılanların %69’u uzaktan çalışırken tasarruf yaptığını, %84’ü de bu tasarrufların uzun vadede sürdürülebileceğini belirtti. Ankete katılanların yaklaşık %67’si ise iş değiştirmeyi düşündüklerinde bu faktörü de hesaba katacaklarını söyledi.

Duygusal ve mental refah

Ruh sağlığımız yaşamımızın birçok alanını etkiler. Nitekim, ankete katılan çalışanların %53’ü hibrit ve uzaktan çalışma modelinin ruh sağlığına iyi geldiği görüşünde. Katılımcıların %78’inden fazlası hibrit çalışma sayesinde daha mutlu olduklarını, %55’i ise uzaktan çalışmanın stres seviyelerini azaltmaya yardımcı olduğunu ifade etti.

Beden sağlığı

Ankete katılanların %60’ı, uzaktan çalışırken daha çok egzersiz yapabildikleri ve yeme-içme alışkanlıklarını değiştirdikleri için fiziksel olarak daha sağlıklı olduklarını ifade etti.

Cisco’dan hibrit çalışmayı destekleyen inovasyonlar

Hibrit çalışma, iş yapış şekillerinin pandemiyle birlikte hız kazanan dijital dönüşüme bağlı olarak değişmesiyle birlikte yaygınlaştı. Cisco araştırması gösterdi ki çalışanlarına ofis içinde veya dışında çalışma özgürlüğü sunan şirketler, şirket aidiyetini ve çalışanların refahını güçlendirebiliyor. “Nereye gittiğiniz değil, ne yaptığınız önemlidir” vizyonundan hareketle Cisco da hibrit ve uzaktan çalışmayı desteklemeyi amaçlayan birçok uygulamayı hayata geçirdi. Cisco, kuruluşların hibrit çalışma potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirmeye yardımcı olacak çeşitli iş birliği teknolojileri ve stratejilerini geliştirme konusunda da güçlü bir deneyime sahip.

 

 

Cisco Hakkında
İnterneti destekleyen teknolojide dünya lideri olan Cisco (NASDAQ: CSCO), küresel ve kapsayıcı bir gelecek için ekiplerinizi güçlendirerek, altyapınızı dönüştürerek, uygulamalarınızı yeniden tasarlayarak ve verilerinizin güvenliğini sağlayarak yeni olasılıklara ilham oluyor. Daha fazlası için The Newsroom adresini ziyaret edin ve Twitter’da bizi (@Cisco) takip edin. Cisco ve Cisco logosu, Cisco ve/veya Cisco’nun bağlı kuruluşlarının ABD ve diğer ülkelerdeki ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Cisco ticari markalarının listesini www.cisco.com/go/trademarks adresinde bulabilirsiniz. Bahsi geçen üçüncü kişi ticari markalar ilgili sahiplerinin malıdır. Ortak sözcüğünün kullanımı Cisco ve bir diğer şirket arasında ortaklık ilişkisi olduğu anlamını taşımaz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.