DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hayber-Pahtunhva Eyaletinde Yaşanan Felaket

Hayber-Pahtunhva Eyaletinde Yaşanan Felaket

ABONE OL
Mart 31, 2024 13:05
Hayber-Pahtunhva Eyaletinde Yaşanan Felaket
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel Afet Yöneticisi Anwar Shahzad’dan Açıklama

Yerel afet yönetim yetkilisi Anwar Shahzad, Hayber-Pahtunhva eyaletinin bazı bölgelerinde şiddetli yağışın etkisiyle yaşanan felaket hakkında bilgi verdi.

Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

Shahzad, evlerin çatılarının çöktüğü, sel meydana geldiği ve bazı yolların kapandığı belirtirken, çoğunluğu çocuk 8 kişinin şiddetli yağış kaynaklı sel ve diğer olaylarda hayatını kaybettiğini ifade etti. Eyalette sel ve çatı çökmesi sonucu 12 kişinin yaralandığını vurgulayan Shahzad, 2 çocuğun ise selde kaybolduğunu bildirdi.

Acı Veren Detaylar

Shahzad, ölenlerden üçünün aynı aileden 3 ila 7 yaşlarındaki kardeşler olduğunu belirtti. Felaket sonucu yaşanan acı veren detaylar gözleri yaşarttı.

Güvenlik Önlemleri ve Yolların Kapatılması

Yetkililer, güvenlik önlemleri kapsamında bölgedeki bazı yolların kapatıldığını duyurdu. Hayber-Pahtunhva eyaletinde 2 Mart’ta yaşanan şiddetli yağışların ardından bazı evlerin çatılarının çökmesi ve toprak altında kalması sonucu yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.