DOLAR 32,2721 0.04%
EURO 34,8139 0.27%
ALTIN 2.396,940,17
BITCOIN 1990236-1,97%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gümüşhane’nin Karaca Mağarası Yeniden Ziyarete Açıldı

Gümüşhane’nin Karaca Mağarası Yeniden Ziyarete Açıldı

ABONE OL
Nisan 8, 2024 17:13
Gümüşhane’nin Karaca Mağarası Yeniden Ziyarete Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karaca Mağarası’nda Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Gümüşhane‘nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içinde bulunan Karaca Mağarası, damla taşı oluşumları bakımından zengin doğal güzellikleriyle her sezon yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Doğal Oluşumlar ve Bakım Çalışmaları

Karaca Mağarası, dikitleri, sarkıtları, sütunları, org desenli duvarları, bayrak şekilleri, perde damla taşları, mağara çiçekleri, incileri ve traverten havuzlarıyla ünlüdür. Mağara, her yıl kasım ayında ziyarete kapatılarak iç nemlenmenin sağlanması ve doğal beyaz rengin korunması amacıyla bakım çalışmalarına tabi tutulmaktadır.

Ziyaretçilerine Kapılarını Açtı

17 kilometre uzaklıktaki Karaca Mağarası, 15 Kasım itibarıyla bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Ziyaretçi Yorumları

Ömer Buğra Tuncay, ailesiyle birlikte mağarayı ziyaret ederek, “Karaca Mağarası’nın bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Yeni bölümleri görmek beni şaşırttı. Çok güzel bir mağara, herkesi ziyarete bekliyoruz.” dedi. Mehmet Kavukçu ise ilk kez ziyaret ettiği mağarayı “büyüleyici bir doğa harikası” olarak nitelendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.