DOLAR 32,2760 0.01%
EURO 34,7270 -0.04%
ALTIN 2.401,320,06
BITCOIN 2013140-1,25%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enerji Bakanı Bayraktar, Türk-Yunan Enerji Forumu’na Mesaj Gönderdi
  • UlusHaberi
  • Ekonomi
  • Enerji Bakanı Bayraktar, Türk-Yunan Enerji Forumu’na Mesaj Gönderdi

Enerji Bakanı Bayraktar, Türk-Yunan Enerji Forumu’na Mesaj Gönderdi

ABONE OL
Nisan 26, 2024 15:25
Enerji Bakanı Bayraktar, Türk-Yunan Enerji Forumu’na Mesaj Gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Fırsatlar Dönemi Başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türk-Yunan Enerji Forumu’nun iki ülke arasında enerji alanında yeni fırsatlar döneminin başlangıcı olması temennisinde bulundu.

Avrupa’nın Enerji Güvenliğinde Türkiye’nin Rolü

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Bayraktar, ilk kez düzenlenen Türk-Yunan Enerji Forumu’na video mesaj gönderdi. Türkiye’nin Avrupa’nın enerji güvenliğindeki rolüne dikkat çeken Bayraktar, “Forumun, Türkiye ile komşumuz Yunanistan arasında enerji alanında yeni fırsatlar döneminin başlangıcı olmasını ümit ediyoruz. Türkiye, Avrupa’nın enerji güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Bölgesel işbirliğinin sürdürülmesi, ulusal ve uluslararası enerji güvenliği hedeflerimizin önemli bir parçası.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Elektrifikasyon ve Dijitalleşme

Bayraktar, TEİAŞ ve IPTO arasındaki en son mutabakat zaptının, enerji sistemlerinin nihai olarak elektrifikasyonu ve dijitalleşmesi hedeflerine ulaşmak için atılan önemli bir adım olduğunu belirtti. “Enerji sistemlerimizin karbonsuzlaştırma çabalarını desteklemeye devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.