DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekrem İmamoğlu: Yüz yüze eğitim, her öğrencinin hakkıdır
  • UlusHaberi
  • Siyaset
  • Ekrem İmamoğlu: Yüz yüze eğitim, her öğrencinin hakkıdır

Ekrem İmamoğlu: Yüz yüze eğitim, her öğrencinin hakkıdır

ABONE OL
Nisan 3, 2023 09:07
Ekrem İmamoğlu: Yüz yüze eğitim, her öğrencinin hakkıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin katkılarıyla düzenlenen Yüz Yüze Hukuk Seminerleri programına katılan öğrencilere sertifikalarını verdi. İmamoğlu, “Yüz yüze eğitim, öğrencilerimizin kesinlikle hakkıdır. Üniversite, yaşamın bir parçasıdır. Üniversite, sadece bir öğretim alanı değildir, yani bir yaşam eğitimidir, hayata atılma eğitimidir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin katkılarıyla düzenlenen Yüz Yüze Hukuk Seminerleri programının bugün yapılan sertifika törenine katıldı. 11 Mart’ta başlayan seminerin oturumları, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Tüm hukuk fakültesi öğrencilerine açık olan seminere devam sağlayan öğrenciler, sertifikalarını Ekrem İmamoğlu’nun elinden aldı.

“AYNI HATALARLA YOL YÜRÜYEMEYİZ”

Törende konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

Ekonomide ve devletin gelişiminde, memleketin gelişiminde, bütüncül baktığımızda ortaya koyacağımız model; vatandaşımızı, depremden zarar gören vatandaşlarımızı yeniden yukarıya taşımalı. Yeniden aynı hatalarla yüzleşerek, aynı yıkımlarla yüzleşerek, aynı şekilde büyük tahribatlar yaşayarak önümüze bakamayız. Doğru değil. Buna, önce bu memleketin çok kıymetli gençleri hem isyan etmelisiniz hem tedbir almalısınız. Hem bu yönde yolculuğu tarifleyen hangi akıl var ise onunla iş birliği yapmalı ve süreçte etkin bir güç olmayı hedef olarak önünüze koymalısınız.

“YAŞAMIMLA İLGİLİ ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRDİM O AN”

Yoğun bir iş hayatım vardı. Baba-oğul bir iş yaşamımız vardı. Aslında bu işi, yani depremle ilgili sürecin odağındaki bir sektörle, inşaat sektörüyle iş yaşamımız yürüyordu. Bu depremin sabahı itibariyle ben ne yapıyorum? ‘Nasıl bir iş yaşamı, nasıl bir hayatım olmalı’ diye yoğun bir sorgulamanın içine girdik. Babamla karşılıklı masalarımızda oturup saatlerce konuşmadan vakit geçirdiğimizi hatırlıyorum. Yani aslında ben de süreci sorguladım, babam da sorguladı. Sonra bunu dile getirmeye başladık. İnanınız, iş yaşamıyla ilgili, yaşamımla ilgili çok şeyi değiştirdim o an. İnsanlara, insanların sorunlarıyla daha yoğun bir biçimde ilgilenmem de öyle başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.