DOLAR 32,5581 0%
EURO 34,9727 0.31%
ALTIN 2.422,43-0,02
BITCOIN 2093105-3,30%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Döner Vana Temelleri

Döner Vana Temelleri

ABONE OL
Temmuz 1, 2022 14:21
Döner Vana Temelleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Hava kilidi (Döner Valf) gaz veya sıvı akışını kontrol etmek için dönen bir sürgülü valf türüdür. Döner valfin en temel versiyonu ortak vanadır. Bununla birlikte, daha birçok tür ve boyut vardır. İşte en yaygın türlerden birkaçına bir göz atın. Bu makalede uygulamaları ve bakımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Umarım bu, ihtiyaçlarınız için mükemmel döner valfi seçmenize yardımcı olur.

 

Bileşenler

 

Döner valfin üç ana bileşeni vardır: rotor, yatak ve mahfaza. Rotor şaftı olarak da bilinen valf gövdesi, bir optik sensör tertibatı 200 tarafından yükseltilen düzlemsel bir üst yüzeye 168 sahiptir. Bu üç bileşen, malzemelerin akışını düzenlemek, bir diferansiyel gaz basıncını korumak ve içindeki malzemeleri sızdırmaz hale getirmek için birlikte çalışır. valf muhafazası. Rotor mili, dışarıdan bir tahrik mekanizmasına veya motora monte edilmiştir. Bu mekanizma, rotorun dönüş hızını ve yönünü kontrol eder.

 

Eliptik conta, döner valfin önemli bir özelliğidir. Radyal eğimi, valften geçen sıvının hacmini düzenler. Dairesel metal conta (136), monte edilmiş conta kartuşu yapısının (18a) girintisinde (138) sabit bir şekilde tutulur. Kenetlenmediği zaman, disk çevresi 24, sızdırmaz kısım 136a’yı zorla birleştirerek, elips şeklinde deforme olmasına neden olur.

 

Boyutlandırma

 

Özel uygulamanız için en iyi valfi seçerken döner valf boyutlandırması önemlidir.

Döner valfler benzer görünse de, uygulamaları çok çeşitlidir. Hangi valften emin değilseniz

Özel uygulamanız için seçim yapmak için Smoot Boyutlandırma Uygulaması yardımcı olabilir. Ek olarak, uygulamanın kapsamlı mevcut valfler veritabanını kullanarak, tavsiye almak için uygulama geliştiricileriyle kolayca iletişime geçebilirsiniz. Döner valf boyutlandırma hakkında daha fazla bilgi için uygulamayı indirin ve bugün başlayın.

 

Bakım

 

Döner valfin bakımını yapmak için kolları ve rotorları birbirine bağlayan bağlantıları kontrol edin. Mekanizmaları sessiz tutmak ve herhangi bir hasarı önlemek için bunlar iyi yağlanmalıdır. Valf dönmeyi durdurursa, valfin içinde yabancı madde sıkışması veya birikme belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Nedeni belirleyemiyorsanız, sorunu teşhis etmek ve onarmak için bir valf bakım kılavuzuna bakın. Döner valflerin kapsamlı bir incelemesi, optimum performansı garanti edecektir.

 

Onarım

 

Döner valfiniz gürültülü ise, bunun birkaç anlamı olabilir. Ya rotorlarınız çok büyüyor ya da valfi tıkayan yabancı bir nesneniz var. Gürültüye neyin sebep olduğundan emin değilseniz, sorunu kendiniz çözmek için atabileceğiniz bazı basit adımlar vardır. İlk olarak, valfin bakım kılavuzunu okuyun. Çoğu zaman gürültü, arızalı bir valfin göstergesidir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.