DOLAR 32,2632 0.02%
EURO 34,7070 -0.04%
ALTIN 2.393,80-0,26
BITCOIN 2009946-3,05%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deniz Taşıtları için Yeni Yönetmelik Yayımlandı

Deniz Taşıtları için Yeni Yönetmelik Yayımlandı

ABONE OL
Nisan 7, 2024 15:08
Deniz Taşıtları için Yeni Yönetmelik Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği Kapsamında Tekil İmalatçı Kodları Belirlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği” kapsamında hazırlanan yeni tebliği Resmi Gazete’de yayımladı. Bu tebliğ ile deniz taşıtlarına verilecek tanıtım numaraları ve tekil imalatçı kodlarına ilişkin kurallar belirlendi.

Yeni Dönemde Deniz Taşıtları Tanıtım Numaraları Önemli Rol Oynayacak

Yeni düzenleme ile deniz taşıtlarının tanıtım numaralarında imalatçının yerleşik olduğu ülke kodu, deniz taşıtının üretim tarihi ve model yılı bilgilerinin yer alması zorunlu hale getirildi. Tekil imalatçı kodlarının tahsisi ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı kurum tarafından yapılacak.

Uygulamada Tekil İmalatçı Kodları Ulusal ve Uluslararası Boyutta Kayıt Altına Alınacak

İmalatçılar, deniz taşıtlarını piyasaya sürmeden önce tekil imalatçı kodu almak için başvuruda bulunacak. Bu kodlar ulusal tescilin yanı sıra Avrupa Birliği üyesi ülkelerin erişebileceği bir platforma da aktarılacak. Üçüncü ülkelerdeki imalatçılar için ise özel bir işbirliği platformu oluşturulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen hizmet bedeli ise 100 bin lira olarak belirlendi. Bu ücret, tekil imalatçı kodu tahsis işlemleri kapsamında ödenmesi gereken bir hizmet bedeli olarak belirlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.