Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin verdiği bilgiye göre, Ofis ile YÖK Başkanlığı arasında 2022’de imzalanan protokol kapsamında Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir’de siber güvenlik meslek yüksekokulları açıldı. 2023-2024 döneminde eğitim hayatına başlayan bu yüksekokullara olan ilgi, bu yıl da devam etti.
“Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” programı, yaklaşık 10 bin ön lisans programı içinde en çok tercih edilen ilk 8 program arasında yer aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu, 456,51 taban puanıyla listenin 1’inci sırasına yerleşti.
Meslek yüksekokullarına gösterilen ilgi, yerli ve milli ekosisteminin nitelikli uzman ihtiyacı için kritik öneme sahip bulunurken, bu okulları siber güvenlik sektörü de destekliyor. 2023-2024 döneminde firmalar; eğitmen, burs, laboratuvar ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda katkılarını sundu.
Siber güvenlik alanında öğrencilerin teorik bilgileri uygulamaya dökebilmesi için sektördeki firmalarla iş birliği içinde çalışılıyor. Öğrenciler saha ziyaretleri yaparak gerçek hayatta nasıl çalıştıklarını gözlemleme fırsatı buluyorlar. Ayrıca, dergi içeriği hazırlanması, blog yazıları gibi faaliyetlerle bilgilerini pekiştirme şansı elde ediyorlar.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik çevrim içi eğitim programları düzenleyerek sektörle daha yakın ilişkiler geliştirmeye devam ediyor. 2024-2025 döneminde sektördeki iş birliği ve desteklerin artarak devam edeceği öngörülüyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.