DOLAR 32,2299 -0.05%
EURO 34,8137 0.34%
ALTIN 2.417,811,04
BITCOIN 20165660,35%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Coşkun Sabah: Müzikle Dolu Bir Yaşam Hikayesi

Coşkun Sabah: Müzikle Dolu Bir Yaşam Hikayesi

ABONE OL
Nisan 5, 2024 17:09
Coşkun Sabah: Müzikle Dolu Bir Yaşam Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ailesinin Elazığ’dan Diyarbakır’a Göçü

Coşkun Sabah, 16 Ekim 1952’de Diyarbakır’da doğdu ve 13 yaşına kadar burada yaşadı. Çocukluğu Sur ilçesinde geçti. Evin avlusunda oynarken müzik aletlerini gözlemledi ve babasının amatör olarak müzikle ilgilendiğini söyledi.

İstanbul’a Göç ve Müzik Kariyeri

1966’da ailesiyle İstanbul’a göç etti. Babası, Coşkun Sabah’ı ve ağabeyini konservatuvara yazdırdı. İstanbul’da çeşitli mekanlarda müzisyenlik yapmaya başlayan Sabah, gençlik yıllarında ağabeyiyle düğünlerde çaldıklarını anlattı.

Besteler ve Sahne Hayatı

Coşkun Sabah, ilk bestesini Emel Sayın’a yapmış ve dikkatleri üzerine çekmiştir. Müzik kariyerinde önemli bir yere sahip olan Sabah, birçok ünlü isme şarkılar yapmış ve sahne almıştır.

Beşiktaş Tribünlerinin Sevilen Marşı

Galatasaray taraftarı olan Sabah, Beşiktaş tribünlerinin de sevdiği şarkılarından bahsetti. Bestelerinin uzun yıllar boyunca tribünlerde söylendiğini ve bu durumdan gurur duyduğunu belirtti.

Müziğin Değişen Yüzü

Sabah, yıllar içinde müzik endüstrisindeki değişikliklere ve kendi kariyerindeki gelişmelere değindi. Özellikle müziğin dinleyici kitlesindeki değişikliklere ve eski zamanlardaki müzikal ilgiye vurgu yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.