DOLAR 32,3990 0.11%
EURO 34,7914 -0.02%
ALTIN 2.397,060,03
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batman’da İstihdam Alanlarını Artırmak İçin 2 Yeni OSB’nin Yapımı Başlıyor
  • UlusHaberi
  • Ekonomi
  • Batman’da İstihdam Alanlarını Artırmak İçin 2 Yeni OSB’nin Yapımı Başlıyor

Batman’da İstihdam Alanlarını Artırmak İçin 2 Yeni OSB’nin Yapımı Başlıyor

ABONE OL
Nisan 16, 2024 15:08
Batman’da İstihdam Alanlarını Artırmak İçin 2 Yeni OSB’nin Yapımı Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batman OSB Müdürlüğü, Ticaretin Gelişmesi İçin Çalışmalara Başladı

Batman OSB Müdürlüğü, kentte ticaretin gelişmesini sağlamak, yeni istihdam alanları oluşturmak ve ekonomik katma değeri artırmak amacıyla harekete geçti.

2 Yeni OSB İçin Çalışmalar Başladı

Samanyolu Tekstil OSB ve Oymataş Köyü Gıda İhtisas OSB’nin yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen projeler, 2024 yılı yatırım programına alındı.

60 Bin Kişilik Yeni İstihdam Alanları Oluşturulacak

Bu yıl alt yapı çalışmalarına başlanacak olan iki OSB’nin tamamlanmasıyla 60 bin kişilik yeni istihdam alanlarının oluşturulması hedefleniyor. Vali Ekrem Canalp, OSB’lerin hızlı bir şekilde yatırım programına alındığını ve kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Batman’da İstihdam Alanları Artacak

Vali Canalp, Batman’da oluşturulacak 5 yeni endüstriyel alanın, işsizliği azaltmayı ve sosyal yardım taleplerini karşılamayı amaçladığını vurguladı. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan OSB’lerle birlikte bölgede istihdam alanları artacak.

Yatırımlar ve Huzur Batman’da Konuşuluyor

Mevcut Batman OSB’nin doluluk oranının %100’e ulaştığını belirten Canalp, bölgede huzur ve yatırımın konuşulduğunu söyledi. Bölgede yapılacak yeni OSB’ler ve endüstriyel alanlar sayesinde istihdam kapasitesi artacak ve işsizlik sorunu azalacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.